PROJELER UYGULANIYOR

Kursun açılışına Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Zafer Yorulmaz, Delice İlçe Müdürü Kazım Erdoğan, İlçe Halk Eğitim Müdürü Muzaffer Gültekin, teknik elemanlar ve kursiyer kadınlar katıldı. Kursun açılışında bir konuşma yapan Birlik Başkanı Zafer Yorulmaz birliğin 250 aktif üyesi olduğunu ve İl Özel İdare destekleriyle proje uyguladıklarını söyledi.

 

DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ

Arıcılık yapanlara ve arıcılığa başlamak isteyenlere yönelik ORKÖY tarafından düşük faizli arıcılık kredisi verildiğini dile getiren Başkan Yorulmaz, kursiyerlerin bu imkânlardan faydalanarak arıcılığa başlayabileceklerini ifade etti. Kursun açılışında konuşan İl Müdürü Recep Kırbaş; Kırıkkale´de arıcılık açısından çok iyi bir potansiyel olduğunu vurgulayıp bu potansiyelden daha fazla yararlanmak için birlik üyesi arıcıları çeşitli kaynaklardan desteklemeye çalıştıklarını söyledi.

 

KURS 80 SAAT SÜRECEK

MHP’li Öztürk, “Milli Kader Milliyetçi Kararla Bütünleşmiştir!” MHP’li Öztürk, “Milli Kader Milliyetçi Kararla Bütünleşmiştir!”

Müdür Kırbaş, bu manada önümüzdeki günlerde İl Özel İdare Destekli olarak Birlik Üyesi olup 2015 yılı arıcılık desteklerinden yararlanan yetiştiricilere yedişer kovan polen tuzaklı arı kovanı destekli olarak vermeyi planladıklarını dile getirdi. Arıcılık eğitimi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Veteriner Hekimler Alican Yorulmaz, Mustafa Güvenç ve Veteriner Tekniker Cafer Kul tarafından verilecek. Kursiyerlere, katıldıkları her işgünü için İŞKUR tarafından günlük 20 TL destek ödenecek, ayrıca kursiyerlere sağlık sigortası da yapılacak. Kurs 80 saat sürecek.