ŞAHISLAR TAKİP EDİLDİ

İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler merkeze bağlı Kızıldere köyünde S.K´ya ait evden çamaşır makinesi, araç yıkama pompası, 3 güneş enerji paneli, 3 soba, 4 demir kapı ve çekirdek ayıklama makinesi çalındığı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Bölgedeki güvenlik kameraları ile J.Gn.K.lığının geliştirdiği yapay zeka programları olan KAFES ve KEP programları da kullanılarak S.K isimli şahsın evinden; 4 adet demir kapı, 3 adet soba, 3 adet güneş enerjisi paneli, 1 adet çekirdek ayıklama makinası, 1 adet çamaşır makinası, 1 adet araç yıkama pompasının Ş.Z ve G.Z isimli şahıslar tarafından çalındığı tespit edildi.

Gençler, Kırıkkale’de doyasıya gezdi Gençler, Kırıkkale’de doyasıya gezdi

 

1 KİŞİ TUTUKLANDI
Şüphelilerin ev ve eklentilerinde yapılan arama neticesinde çalınan malzemelerin önemli bir kısmı ele geçirildi. Geri kalan malzemelerin ise Ankara ili Bala ilçesinde bir hurdacıya satıldığı öğrenildi.
Geçmiş tarihlerde çeşitli hırsızlık suçlarından kayıtlı olduğu anlaşılan şüpheli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Söz konusu şahıslar çıkarıldıkları mahkeme tarafından G.Z isimli şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, diğer şüpheli Ş.Z tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığının suç ve suçlularla mücadelede yapay zeka yeteneklerini de kullanarak yürüttüğü çalışmalar neticesinde 2020 yılında bir önceki yıla göre hırsızlık suçları yüzde 30 azalırken, aydınlatma oranı da yüzde 60 seviyesinden yüzde 90 seviyesinin üzerine çıktı. Haber: Ahmet Ünal