AFETZEDELERİMİZİN YANINDAYIZ

Açılacak olan yardım standı ile ilgili bilgi veren Türk Kızılay Kırıkkale Şube Başkanı Mustafa işler şunları söyledi “ 30 Ekim´de İzmir´in Seferihisar ilçesinde 17 km derinlikte 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, aralarında Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne´de de bulunduğu birçok ilde de hissedildi.  Türk Kızılay olarak, İzmir´deki depremin ilk dakikalarından itibaren alarm durumunda afetzedelerimizin yanındayız”

 

“Bu kapsamda ilk aşamada; Beslenme hizmeti çerçevesinde, bölgede hizmet vermek üzere, 56.300 kişi/öğün kapasiteli mobil ve beslenme üniteleri alana sevk edilmiş, Bölge Afet Müdahale Merkezlerinden, barınma ve temel afet malzemeleri alana gönderilmiştir. Halk Sağlığı ve Psikososyal Destek Ekiplerini sahaya gönderilmiştir. Alanda dağıtılmak üzere 114.460 maske ve 5000 dezenfektan hazırlanmış ve sahaya sevk edilmiştir. Çadır, Battaniye, Yatak, Isıtıcı ve Mutfak Seti yardımlarımız sahaya sevk edilmiştir. Çorba, İkram Malzemesi, Sıcak-Soğuk İçecekler ve Su gıda yardımı olarak sunulmaktadır. Türk Kızılay Genel Merkez, Şube ve Temsilciliklerinde 113 çalışanımız, 144 gönüllümüz ve 5 İkram Aracı, 5 Mobil Mutfak, 8 Öncü Haberleşme Aracı, 8 Nakliye Aracımız alanda hizmet vermektedir”

 

Sürücülere güzel haber! Motorine indirim geldi! Sürücülere güzel haber! Motorine indirim geldi!

İZMİR´İN YARALARINI BİRLİKTE SARALIM.

“Türk Kızılay Kırıkkale şubesi olarak bizlerde İzmirli kardeşlerimizin yaralarını sarmak için Hüseyin Kahya parkı alt girişi Kızılay Kan biriminin karşısında “İzmir deprem zedelerine yardım “ kampanyası için standımızı açtık. Bugüne kadar yaptığımız bütün yardım faaliyetlerine fedakarca katkıda bulanan Kırıkkale´mizin merhametli hayır severlerini  yardım için standımıza bekliyoruz. Standımızdan alınacak acil ihtiyaç listemiz; battaniye, su(0.33 ml / 0.50 ml),  gıda kolisi, hijyen seti, nohut, pirinç , bulgur, kuru fasulye, kırmızı/yeşil mercimek, piknik kahvaltılık malzeme, meyve suyu ve ikramlık malzeme, köpük tabak, bardak. Tüm gücümüzle İzmir´in yanındayız. El ele verdikçe her şeyi atlatırız. Siz de Kızılay´ın açmış olduğu standa bağış yaparak bu zor günlerinde İzmir´e destek olabilirsiniz” dedi. Haber: Kenan Kuzucu