Vali Ali Kolat'ın ilk durağı Yahşihan Belediyesi oldu. Yahşihan Kaymakamı Ferhat Özen, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri tarafından Belediye hizmet binası önünde karşılandı. Vali Kolat Yahşihan'ın her geçen gün geliştiğini ve Kırıkkale'nin en gelişen ilçesi olduğunu söyledi. Kolat, kamu ve özel yatırımların yanı sıra üniversite bölgesinde olan ilçenin önemli avantajlara sahip olduğunu bildirdi. Vali Ali Kolat, Yahşihan'da hizmet bakımından sorun olmadığını belirtti. İlçenin her geçen gün giderek geliştiğini ve bu gelişimin Kırıkkale'ye yarar sağladığını söyledi. Kamu ve özel yatırımların yanı sıra, üniversitenin ilçede kurulmasının çok büyük bir avantaj olduğunu belirten Kolat, öğrencilere yönelik projelerin yapılması gerektiğini bildirdi.

Kırıkkale'nin incisiyiz

Belediye Başkanı Ahmet Sungur ise, ilçelerinin Kırıkkale'nin incisi olduğunu ve bu konuda önemli çalışmalar yapıldığını hatırlattı. Her zaman doğrunun, iyinin yanında olduklarını belirten Sungur, göreve geldiklerinde farklı olan Yahşihan'ın, Kırıkkale'nin incisi yaptıklarını söyledi. İlçelerinin gelişmesi için gece gündüz çalıştıklarını belirten Sungur, her şeyi iyi anlamda değiştirdiklerini, ve bu değişimin artarak devam edeceğini kaydetti.Yahşihan'da ki değişimi herkesin gördüğünü belirten Sungur, ilçelerinden herkesin memnun olduğunu ve memnuniyetin daha da artacağını kaydetti. İlçe'nin nüfusunun her geçen gün arttığını belirten Sungur, 9 bin nüfusla aldıklarını şu an nüfusun 15 bine yaklaştığını ifade etti. Nüfusun artmasının kendileri için önemli olduğunu belirten Sungur, Kırıkkale'de nüfusu artan tek ilçe olduklarını, bunun da çok önemli ve çok büyük bir başarı olduğunu bildirdi.

Gençlerin buluşma noktası

Ebeveynler dikkat! Yeni doğan bebeklerde bu hastalıklar görülebiliyor! Ebeveynler dikkat! Yeni doğan bebeklerde bu hastalıklar görülebiliyor!

Gençlerin buluşma noktası haline gelen ilçelerinin, yapılan sosyal sorumluluk projeleri, kültürel etkinlikler ve üniversite festivalleri ile geliştirdiklerini belirten Sungur, önemli bir ilçe haline geldiklerini bildirdi. Yenişehir'de önemli projeler yaparak, üniversite gençleriyle büyük bir ivme yakaladıklarını belirten Sungur, Eskişehir modelini örnek aldıklarını ve üniversiteyi şehirle kaynaştırmak için çalıştıklarını söyledi. Üniversite nüfusunun da önemli olduğunu belirten Sungur, mevcut nüfusa 25 bin kişinin eklendiği takdirde nüfuslarının 40 bin olduğunu ifade etti.

Projeler hakkında bilgi verdi

İlçedeki hizmetlerle ilgili bilgiler de veren Sungur, 'İlçemizin gelişmesi için çalışmalar yapıyoruz. Kültür merkezi projemiz var ve bu çok büyük bir eksiklik. Yolları yaptırmayı planlıyoruz. Kızılırmak yolu tek şerit ve o yolun çift şerit olması için çalışmalarımız sürüyor. Yine Camii projemiz var. Vatandaşların rahat etmesi için Pazar projelerimiz devam ediyor. Irmak kenarına köprü çalışmamız var. Köprüyü tarihi bir simge haline getirmek istiyoruz. Yahşihan'ı daha da geliştirmek için gece gündüz çalışacağız' dedi.

Meydan gerekli

Vali Ali Kolat'ın ikinci durağı Bahşılı ilçesi oldu. Bahşılı'da Kaymakam Harun Ersin Polat, Belediye Başkanı İbrahim Uyar ve ilçedeki yetkililer tarafından karşılandı. Belediye önünde Başkan İbrahim Uyar'a ilçe merkezinde düzenlenmesi tamamlanmış bir meydan yapılması gerektiğini söyledi. Başkan Uyar meydan projelerinin bulunduğunu ve taslak çalışmasını bitmek üzere olduğunu söyledi. Başkan uyar ayrıca geçtiğimiz günlerde Kırıkkale Belediye meclisinde çıkan karala birlikte ilçede eksikliği bulunan sentetik bir çim saha yapacakları söyledi.Vali Kolat makamda yapılan görüşmede kısa dönemde olsa kendisinin de bir dönem Belediye Başkanlığı yaptığına işaret etti. Vali Kolat ' Belediye başkanlığı zor ve sorumluluk isteyen bir görevdir. Yaptığınız hizmetleri halk takdir ediyor ve hizmet yapanları hayırlar yad ediyor. Yapılan hizmetler kalıcı oluyor. Buralarda birçok belediye başkanları görev yapmıştır, şimdi hizmette sıra sizde, kolaylıklar diliyorum. Sizlerden iz bırakan yapan hizmetler yapmanızı tavsiye ediyorum' diye konuştu.Vali Kolat ve beraberindekiler günün anısına hatıra fotoğrafı çekindi.

Karıştırana Orman vasfını kazanmış durumda

Kırıkkale Valisi Ali Kolat'ın son durağı Keskin Belediyesi oldu. Keskin Belediyesi önünde Keskin Kaymakamı İlker Özerk Özcan Belediye Başkanı Dede Yıldırım belediye meclis üyeleri tarafından karşılanan Kolat ilçe hakkında kısa bir bilgi aldı. Kolat Belediye başkanların iadeyi ziyaretlerde bulunduğunu belirtti. Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım ilçenin su problemini çözdüklerini bunda Vali Kolat'ın büyük desteğini gördüklerini söyledi. Yıldırım ' Belediye çalışanlarımızın maaşları konusunda çalışmamız var. Önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. İlçemizde geniş katılımlı bir şölen yapacağız. 23 Mayıs ve 25 Mayıs tarihleri arasında karıştıran bölgesinde yapmayı hedef planlıyoruz' şeklinde konuştu.

Karıştırana sahip çıkılmalı

Kırıkkale Valisi Ali Kolat Karıştıran bölgesini gezdiğini buraya sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Kaymakam İlker Özerk Özcan Karıştıranın orman vasfını kazandığını bu konuda bir çalışmalarının olduğunu söyledi. Özcan ayrıca Türk Hava Kurumunun Haziran'ın ilk ayında yamaç Paraşütü kursu açacağını Türk Hava Kurumunun burada bir Havacılık Okulu yapma isteği olduğunu söyledi. Vali Kolat ' İstekte bulunabilirler. Bu alan bizim için önemli.Onun için bir görüşme yapalım' şeklinde konuştu.

İş Kurumunda işçi isteyeceğiz

Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım Belediye Kadrosunun yeterli olmadığını karıştıran bölgesinin temizliği ve yapılacak çalışma için 30 kişilik bir geçici işçi taleplerinin olduğunu bu konuda yardım dileğinde bulundu. Vali Kolat'ta gerekli görüşmeleri yapacağını söyledi. Başkanı Yıldırım ve Kaymakam Özcan ziyaretlerinden dolayı Vali Kolat'a teşekkür ettiler.