İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı ve Kırıkkale Belediyesi iş birliği ile düzenlenen iftar yemeği programına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, , Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Garnizon Komutanı Mehmet Kaya, Belediye Başkanı Sayın Mehmet Saygılı İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Ak Parti il Başkanı Mürsel Akçay, İl müdürleri  ve çok sayıda davetli katıldı

KIRIKKALE BİR ESERE SAHİP OLDU

Düzenlenen iftar yemeği programında konuşan Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Şehrimizin adeta simgesi haline gelmiş bu ulu mabedin önünde birlik beraberlik ve huzur içerisinde yapmış olduğumuz bu iftar biz Kırıkkalelileri oldukça gururlandırıyor. Allah´ıma hamd olsun ki inşaatımız bitti ve Kırıkkale bir esere sahip oldu. Ben emeği geçen maddi manevi her türlü katkı sağlayan herkese bir Kırıkkaleli olarak şükranlarımı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

BEŞ BİN KİŞİYE ULAŞTIK

Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı konuşmasının devamında, “Ramazan ayı Kalplerimizin yumuşağı maneviyatımızın kuvvetlendiği birlik ve beraberliğimizin pekiştiği bolluk, bereketin ve huzurun olduğu bir ay. Ramazan ayı boyunca sosyal marketimiz vasıtasıyla 5 bin civarında ihtiyaç sahibine ulaştık. İhtiyaç sahiplerimizin ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Kaynağımızda siz değerli Kırıkkaleliler, siz değerli hayırseverler idi. Bu manada ev ev gezerek, ihtiyaç sahibi aileleri tespit ederek, başta hanımefendiler olmak üzere tüm gönüllü hemşerilerime huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Ramazan ayı boyunca Cumhuriyet Meydanımızda geleneksel hale dönüştürdüğümüz Ramazan Meydanımız sizlerinde yoğun ilgisiyle doldu taştı.Ramazan ayının maneviyatını uygun olarak her gün etkinliklerimiz oldu. Her gün binlerce hemşerimiz Ramazan sokağımızı ziyaret ettiler. Bizim de belediye olarak çeşitli etkinliklerimiz oldu. Bunlardan bir tanesi de Yetimler iftarı idi. Bir geleneksel olsun diye bir etkinlik daha yaptık. Ramazan 30 günü boyunca da devam etti ve edecek. Nur Çeşmemizden ramazan ayı boyunca ramazan şerbeti aktı. dedi. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Saygılı konuşmasının ardından iftar programına gelen katılımcıları masalarında ziyaret etti.

Irmak Köyü muhtarından çağrı, “Herkes geri dönsün” Irmak Köyü muhtarından çağrı, “Herkes geri dönsün”

FARKLI BİR ATMOSFER YAŞIYORUZ

Atalay, Kırıkkale Belediyesi ve İl Müftülüğünce Nur Camisi ve Külliyesi´nde organize edilen iftar programında yaptığı konuşmada, bugüne kadar Nur Camisi ve Külliyesi inşaatının yanında iftar yaptıklarını ve bu yıl caminin 15 Mayıs´ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın da katılımıyla hizmete açıldığını söyledi.Bugün de güzel bir iftarda burada buluştuklarını ifade eden Atalay, 'Hamdolsun ülkemizin her köşesinde huzurlu bir ramazan geçiriyoruz. Farklı bir atmosfer yaşıyoruz. Kırıkkale´de Nur Camisi ve Külliyesi´nin bitmesiyle burası cazibe merkezi oldu' dedi.

SAYILI GÜNLER

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş de Kuran-ı Kerim´de Ramazanın sayılı günler olarak ifade edildiğini anlatarak, sayılı günlerin çabuk geçtiğini dile getirdi.'Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş' olarak müjdelenen ramazanın son günlerine girildiğini anımsatan Keleş, 'Bugün aynı zamanda Bedir zaferinin yıl dönümüdür. Kadir Gecesi´nin sabahı Bedir Savaşı vuku bulmuş Peygamber Efendimizin rehberliğinde bir avuç ancak imanı volkan gibi Müslüman tüm dünyayı karşılarına alacak şekilde İslamın var olma, yok olma savaşında bütün varlıklarıyla düşmanın karşılarına durmuşlardır' diye konuştu.Japonya´da Tokyo Camisi bünyesinde günlük 500´e yakın insanın orada iftar yaptığını dile getiren Keleş, Türkiye Diyanet Vakfı´nın öncülüğünde Haiti´de iftar sofrası kurulduğunu ve müminlerin bir araya gediğini kaydetti.