Işıklar Köyü’nde ‘yağmur duası’ edildi Işıklar Köyü’nde ‘yağmur duası’ edildi


İlkokullarda Yetiştirme Programı´nın (İYEP) iki buçuk yıllık geliştirilme sürecinde görev alan Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim elemanları Doç. Dr. Veli Toptaş, Doç. Dr. Birol Alver, Dr. Öğr. Üyesi Derya Çakıcı Eser, Arş. Gör. Elif Tuğçe Karaca ve Eğitim Fakültesini temsilen Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Salim Pilav´da tanıtım toplantısında yer aldı.

 

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk yaptığı konuşmada okullarda iyileştirme çalışmalarının 2023  Eğitim Vizyonunun vazgeçilmez bir ögesi olduğunu ve bu kapsamda hazırlanan İlkokullarda Yetiştirme Programının, okullar arasındaki imkân farklarını ve öğrenciler arasındaki öğrenme farklarını azaltmayı temel gaye olarak edindiğini belirtti. Bakan Ziya Selçuk İYEP sayesinde 302 bin dolayında ilkokul öğrencisinin yetiştirme programına dâhil edilerek eğitim aldığını ve 2019-2020 eğitim öğretim yılında da programın devam edeceğini belirtti.

 

Projenin amacı hakkında bilgi veren Akademik Koordinatör Doç. Dr. Veli Toptaş, İYEP´in ilkokulların 3. sınıfına devam eden, önceki eğitim öğretim yılları içinde çeşitli nedenlerle Türkçe ve matematik dersi öğretim programlarında yer alan ve İYEP kapsamında belirlenen kazanımları yeterli düzeyde edinemeyen öğrencilerin bu kazanımlara ulaşmalarını sağlamak amacıyla geliştirildiği ülke genelinde uygulanan bir eğitim programı olduğunu söyledi. Haber Merkezi