GÜNCEL 6.06.2018 17:38:06
İstikrar Sürsün Türkiye Büyüsün

İstikrar Sürsün Türkiye Büyüsün

Sağlık-Sen Kırıkkale Şube Başkanlığının düzenlemiş olduğu “Cumhurbaşkanlığı ve Başkanlık Sistemi Tanıtım Sempozyumu” gerçekleşti.

CUMHURBAŞKANLIĞI VE BAŞKANLIK SİSTEMİ

Şube Başkanlığı organizasyonunda geniş bir katılımla; İl Sağlık Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve Başkanlık Sistemi Tanıtım Sempozyumu´na Ak Parti Milletvekili Adayları Ramazan Can, Bayram Salim Bozdemir ve Mustafa Arslan iştirak ettiler. Geniş bir sağlık çalışanı katılımı ile gerçekleşen sempozyumda açılış konuşmasını sempozyumu organize eden Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep Akdoğan gerçekleştirdi.

ÜLKEYİ YENİDEN İNŞA EDECEK                           

Başkan Akdoğan konuşmasında; “Kıymetli konuklar aslında sendikacılığın özünde hak arama çalışanların haklarını koruma ve bu yolda çaba sarf etmek vardır. Bu aynı zamanda klasik sendikacılığın ana fikrini de oluşturmaktadır. Ancak Memur Sen ve Sağlık Sen olarak bizim sendikacılık anlayışımız da hak aramayı sadece kamu görevlilerinin mali ve özlük haklarını aramaya indirgeyerek daraltmak yoktur. Ülkemiz ve dünya mağdurlarının, mazlumlarının hakkının da temsilcisi olan Memur Sen ve Sağlık Sen daha geniş kitlelerin gür sesi olmaya devam etmektedir. Bu anlamda Memur Sen Kurucu Genel Başkanımız Merhum Mehmet Akif İnan, sendikacılığı çağı kurtarmanın eylemi olarak görüyor. Biz, bugün çağı kurtarmanın eylemcisi, ülkeyi yeniden inşa edecek erdemliler hareketiyiz” şeklinde özetlemektedir.

ASLA GERİ DURMAYACAĞIZ

“Devletimiz ve Milletimiz gibi bizde Sağlık Sen olarak nerede bir mazlum varsa orada olmaktan, Mazlumun ve mağdurun yanında yer almaktan, bu uğurda çalışmaya, mücadele etmekten asla geri durmayacağız. Sağlık Sen olarak sadece sağlık çalışanlarının gündemini değil ülke ve dünya gündemini de yakından takip etmekteyiz. Bu anlamda geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 15 Temmuz da, Fırat Kalkanı Harekâtında ve Zeytin Dalı Harekâtında da hep ülkemizin menfaatleri yanında olduk. Aynı zamanda Yerli ve milli duruşumuzla emeğin üzerindeki ideolojik prangaların ve vesayetçi duruşun karşısında olduk olmaya da devam edeceğiz”

ÇOK GERİLERDE KALACAKTI

“Ülkemizde geçmiş yıllardaki siyasi istikrarsızlık, beraberinde ekonomik ve sosyal sorunları da beraberinde getirmekteydi. Cumhuriyet tarihimizdeki hükümetlerin ömrü bir buçuk yıl bile değildir. Türkiye, böylesine kısa ömürlü hükümetlerce yönetilirken, benzer şartlarda gelişme, kalkınma, büyüme yarışına girdiği ülkelerin hepsi tarafından birer birer geçilmiştir. Şayet, son dönemde elde ettiğimiz kazanımlar olmasaydı, ülkemiz her alanda dünya sıralamasında çok gerilerde kalacaktı. Bu anlamda ülkemizde istikrarlı ve uzun süreli hükümetlerin kurulabilmesi için yönetim sisteminde değişikliğe gidilerek Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylamasına sunulmuş ve bu sistem değişikliği halkımız tarafından kabul görmüştür”

SİYASİ İSTİKRARSIZLIĞIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile siyaset dışı yollarla iktidar olma yoluna son verilmiştir. Yürütmenin zayıflatıldığı dönemlerde etkili olan siyaset dışı güçlerin Cumhurbaşkanlığı Sistemi´nde kendisini göstermesi pek mümkün olmayacaktır. Yürütme organı Meclis´teki dengelerden etkilenmediği için siyasi istikrarsızlığın önüne geçilerek böylece Türkiye´de geçmiş yıllarda olduğu gibi yönetim kargaşası yaşanma tehlikesi bertaraf edilmiştir. Doğrudan halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı ve ona bağlı yürütme organı Meclis içinden çıkmaz. Dolayısıyla parlamenter sistemde iç içe geçmiş olan yasama, yürütme ve yargı kuvvetleri Cumhurbaşkanlığı Sistemi´nde birbirinden tam olarak ayrılmaktadır. Hiçbir kuvvet birbirine üstünlük kuramaz, kuvvetler birbirine karşı bağımsızlığını elde etmektedirler”

ÜLKEMİZ İÇİN BİR DÖNÜM

“Meclis dengelerine bağlı hükümetlerin bürokrasiye egemen olmakta zorlandığı parlamenter sistemin aksine, karar alma mekanizmaları çok daha süratli ve isabetli çalışır. İyi bir yönetimle birlikte hızlı ve kolay karar alabilmek, ülkenin çok daha güçlü şekilde kalkınması sağlayacaktır. Sendikacılığın bizlere yüklediği sorumluluğun farkındayız ve ona göre hareket etmeye gayret etmekteyiz. Bu nedenle 24 Haziran seçimleri ülkemiz için bir dönüm ve sıçrayış noktasıdır. İstikrar Sürsün Türkiye Büyüsün sloganı ile; Bu toplantımızda bizleri yalnız bırakmayıp destek veren Sayın Milletvekillerimize, Sayın İl Sağlık Müdürüme, Kıymetli sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız ile basınımızın kıymetli temsilcilerine teşekkür eder saygılarımı sunarım. Bir teşekkürde bugün burada da yanımda olan bütün çalışmalarımızı hep birlikte yürüttüğümüz; Yönetim Kurulu Üyelerime, Engelli Komisyonumuz ve Kadın Kolları Komisyonumuza, İş yeri temsilcisi arkadaşlarıma ve bizlere destek veren tüm Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanlarına samimiyetle teşekkür ediyorum”

VAKİT İCRAAT VAKTİ

Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep Akdoğan´dan sonra kürsüye çıkan AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen, yaptığı konuşmada, AK Parti teşkilatının her daim seçim hazır olduğunu söyleyen Dağdelen, şunları kaydetti: 'İnşallah 24 Haziran´de Kırıkkale´nin 3 milletvekilini de partimizden seçim Ankara´ya göndereceğiz. Vakit icraat vakti, vakit Kırıkkale vakti. AK Parti´nin Kırıkkale´ye yaptığı hizmetleri herkes biliyor. Kırıkkale´ye son 15 yılda 10,21 milyar lira yatırım yapılmış. Bugün alnımız ak bir şekilde geziyorsak, bunun için milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Teşkilat olarak sandık bazlı bir çalışma başlattık. Kırıkkale merkezde 41 okul var ve biz 41 çalışma gurubu oluşturduk. Kapı kapı geziyoruz. İnşallah 24 Haziran´a kadar çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağız.'

Konuşmaların akabinde günün anlamını kalıcı hale getirmek amacıyla aile fotoğrafı çekimi yapıldı. Fotoğraf çekimlerinin akabinde sempozyuma son verildi.


Diğer Haberler

30.03.2024

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024