İŞTE İTTİFAKIN ADAYLARI

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler seçimleri için MHP ve Ak Parti Kırıkkale Belediye Başkan adaylarını açıklarken, gözler İYİ Parti-CHP ittifakının adayına çevrildi.

SÜPRİZ İSİMLER

MHP ve Ak Partinin adayları açıklandıktan sonra Kırıkkale´de tüm gözler ittifakın adayına çevrilmiş durumda. İYİ Parti CHP ittifakı adayı, Kırıkkale´de seçimin kilidi olarak gösterilirken doğru bir aday ve doğru bir çalışma neticesinde seçim alabileceği de düşünülüyor. İttifak için adı geçen isimler şehirde sürpriz olarak lanse edilirken, aday olacak isim merak ediliyor. Şuana kadar Mahir Yılmaz, Kemal Albayrak ve Mustafa Pekdoğan ismi öne çıkarken, Hacı Filiz´in de aday olabileceği konuşuluyor.

CHP; “EN İYİSİ PEKDOĞAN”

Genel Merkezler düzeyinde İYİ Parti ve CHP ittifakı konuşulurken bir çok ilde ortak aday çıkartmakta anlaşılırken Kırıkkale seçim kazanılabilecek iller arasına alındı. İsim belirleme çalışmalarında Cumhuriyet Halk Partisi yetkilileri eski  Belediye Başkanı Mustafa Pekdoğan´ın ismini önerdi.

Işıklar Köyü’nde ‘yağmur duası’ edildi Işıklar Köyü’nde ‘yağmur duası’ edildi

ANKETLER YILMAZ DEDİ

Şuana kadar bütün partilerin yaptırdıkları anketlerde adı en önlerde olan Mahir Yılmaz´ın ittifaktan aday olması bekleniyor. İYİ Parti genel merkezinde Müsavat Dervişoğlu´nun referansını alan Yılmaz´ın ismi en önde tutuluyor. 2009 seçimleri ve 2014 seçimlerinde güçsüz partilerden aldığı oylar göz önünde tutulurken, seçim kazanmak için Mahir Yılmaz isminin, İYİ Partide ön plana çıktığı öğrenildi.

ALBAYRAK´IN ARDI SAĞLAM

Kuruluşundan bu yana İYİ Partiye destek veren seçim sürecinde Kırıkkale´ye gelerek çalışmalara katılan eski Milletvekili Kemal Albayrak kulis çalışmalarına devam ediyor. İYİ Parti İl Başkanı Bülent Altınışık ve Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın´ın desteğini aldığı bilinen Kemal Albayrak´ın ismi genel merkezde sıkça konuşuluyor.

ANLETLER BELİRLEYECEK

10 yıl önce Mustafa Pekdoğan, Mahir Yılmaz ve Kemal Albayrak´ın aynı anda, aynı partiden aday adayı olacağı söylense belki kimse inanmazdı. Ancak bu 3 güçlü isim İYİ Parti – CHP ittifakından aday adayı oldular. 3 isimde adaylık için kulis çalışmalarına devam ederken, ittifakın adayını anketlere göre belirleyeceği öğrenildi. İttifak partiler Bugünden itibaren şehre anketörler sokarak aday belirleme çalışmaları yapacaklar.