Hareketlilik Başladı

Gazetemizin önceki sayılarında gündeme getirdiği Erken Seçim sözünü Bahçeli´nin de dile getirmesi siyasi kulisleri alevlendirdi. Ak Parti, MHP, İYİ Parti, CHP ve Saadet Partisi erken seçimin gündeme gelmesi ile cadı kazanı kaynamaya başladı. Ak Partiden onlarca aday adayı olması beklenirken, MHP´de de aday sayısının çok olması bekleniyor. İYİ Parti ile ittifak yapması gündemde olan Saadet Partisinde de hareketlilik başlarken, seçimin en sürpriz adayının CHP´den çıkması bekleniyor. Manşet Gazetesi olarak ulaştığımız bilgilere göre CHP´den aday olacağı iddia edilen isim, Kırıkkale´de seçimi bambaşka bir boyuta taşıyacak.

İşte Ak Parti Kulisleri                                                                                              

Kazaya ait bir görüntü daha ortaya çıktı! Kazaya ait bir görüntü daha ortaya çıktı!

1 Kasım seçimlerinde, 2011 seçimlerini tekrar eden ve 3-0 seçim zaferi kazanan Ak Partide hedef yine, 3-0. Ak Parti de mevcut milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir´in yanı sıra Mürsel Akçay, Nuh Dağdelen, Mehmet Yılmazer, Murat Çaykara, Yılmaz Cebeci, Resul Doluca gibi isimlerin aday olması bekleniyor. Sokaklarda Ahmet Sungur isminin de geçtiğini belirtmemizde fayda var, ancak Ahmet Sungur´un şuana kadar hiçbir girişimde bulunmadığı biliniyor. Ayrıca eski milletvekilleri Turan Kıratlı ve Mustafa Özbayrak´ın da Genel Merkez bağlantılarını kullanarak aday olmak için başvuruda bulunacakları iddia ediliyor. Kırıkkaleli hemşerimiz Selçuk Özdağ´ın bu sefer milletvekili adayı olmak istemediği ve Manisa Büyükşehir Belediyesine Başkan Adayı olacağı kulislerde konuşuluyor.

MHP´de Aday Rekoru

Ak Parti ile MHP´nin ittifak yapacak olması MHP´de siyaset yapan isimleri heyecanlandırmış durumda. Ak Partinin Tayyip Erdoğan faktörü ile oy oranını artırdığını düşünen MHP´liler bu seçimlerde Kırıkkale´den en az 2 vekil çıkartmayı amaçlıyor. MHP Genel Merkezinde görev yapan Seyit Ahmet Göçer ve Halil Öztürk en önemli iki aday olarak gözükürken, MHP´nin bu seçim aday adayı rekoru kırması bekleniyor. Av Abdullah Pekgöz, Av Murat Abalı ve Av Gökay Gül´ün yanı sıra Ankara İl Başkanlığı görevini yürüten Turgay Baştuğ´un da aday olması gündemde. Önceki seçimlerde aday ve aday adayı olmuş Merih Karayol gibi birçok ismin aday adayı olmak için girişimlere başladıkları da gelen bilgiler arasında.

İYİ Parti İttifaka Bağlı

Seçimlere ilk defa girecek olan İYİ Partililer, erken seçimin kendilerine karşı baskın seçim olduğunu düşünüyorlar. İlk defa seçime girecek olan İYİ Parti kurmaylarının Kırıkkale´de en azından 1 milletvekili çıkartmayı hedefledikleri görülüyor. Kemal Albayrak´ın İYİ Partiden kesin olarak aday olacağı kulislerde konuşulurken, İl Başkanı Mustafa Akyürek´in de aday olmayı düşündüğü öğrenildi. Her ne kadar Belediye Başkan adaylığı düşünse de Mahir Yılmaz´ın ismi de ciddi oranda konuşuluyor. Bülent Altınışık´ın Keskin´den belediye başkan adayı olmayı düşündüğü ancak milletvekilliğine de isminin gündeme geldiği öğrenilirken, Saadet Partisi ile ittifakın aynı çatı altında olup olmayacağı merak ediliyor. İYİ Partinin seçime girememesi halinde B Planlarının, Saadet Partisinin çatısı altında seçime girmek olduğu öğrenildi. Aynı çatı altında seçime girilmesi halinde Faruk Vurgun´un da aday olması bekleniyor.

CHP´nin Sürprizi Büyük

Kırıkkale´de en son 2002 seçimlerinde MHP´nin barajı aşamaması ile Milletvekili çıkartan CHP´nin hedefi, bu seçimlerde en az 1 milletvekili çıkartmak. Bunun için Kırıkkale´de güçlü bir ismi aday çıkartmak isteyen CHP´nin sürpriz bir isimle dirsek temasında olduğu iddia edildi. Eski Kırıkkale Belediye Başkanı olan ve 2014 seçimlerinde MHP ile 35 bin oy alan Mustafa Pekdoğan´ın, genel merkezin güçlü ismi Gürsel Tekin ile bir dizi görüşmeler yaptığı ifade ediliyor. Kırıkkale´de Mansur Yavaş etkisi yapmak isteyen CHP´de bu  dedikodu hızla yayılmaya başladı. Ayrıca CHP´den İl Başkanı Ahmet Önal ile birlikte Merkez İlçe Başkanı Yücel Kızık´ın da aday olmak istedikleri konuşuluyor. MHP´den İYİ Partiye oy kayacağını ifade eden CHP´liler Kırıkkale´de 2. Parti olacaklarını düşünürken, bunu bir milletvekili ile taçlandırmak istiyorlar.

MANŞET YORUM

Tarihin En Karmaşık Seçimi Olabilir

Ak Parti ve MHP ittifakından MHP´liler karlı çıkacaklarını umuyorlar. İttifakın Ak Parti içindeki MHP´lileri etkilediğini düşünen MHP´liler Ak Partiden büyük oranda oy alacaklarını umuyorlar. Kırıkkale için önemli bir isim olan Kemal Albayrak ile İYİ Parti oylarının birleşmesini uman İYİ Partililer, Mahir Yılmaz ile Kemal Albayrak´ın aynı anda listede olması ile çok büyük bir çıkış yapacaklarını düşünüyorlar. CHP ise girdiği son seçimde 35.000 oy almış Mustafa Pekdoğan ile CHP´nin kemik oyunu bir araya getirip 1 milletvekili bekliyorlar. Ayrıca MHP oylarının İYİ Parti ile bölünmesi ile 2. Parti olacaklarına kesin gözü ile bakıyorlar. Ak Parti de hedef aynı, 3-0. 3-0´ın altı başarısızlık olarak görülüyor. Peki, nasıl olur? Bize göre bütün partilerin düşüncelerinde haklılık payları yüksek. Ancak aday isimleri, seçimi belirleyecek gibi görünüyor. Adayların aynı oranda güçlü olması halinde her sonuca açık bir tablo ortaya çıkabilir. Belki de Bölgecilik Faktörünün en etkin olacağı bir seçimin kapısındayız.