Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası, Kırıkkale  Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kırıkkale İŞKUR işbirliğinde açılacak olan ‘Ekmek Üretimi Mesleğindeki Meslek Edindirme Kursu´ için protokol imzalandı.

 

TÜRKİYE´DE BİR İLK

Yazın bunları yapın sıcaktan korunun! Yazın bunları yapın sıcaktan korunun!

Türkiye´de bir ilk olma özelliği taşıyan projenin imza töreni, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Konferans Salonu´nda düzenlenen imza törenine Kırıkkale Valisi Yunus Sezer´in yanı sıra Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, Kırıkkale  Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi ve İŞKUR İl Müdürü Yasin Tekin katılımıyla yapıldı.  

 

MESLEK GRUPLARI İLE GÖRÜŞECEĞİZ

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, protokol imza töreni için bir araya geldiklerini belirterek, “TSO olarak bu bizim sosyal sorumluluk projelerimizden bir tanesi. Diğer meslek grupları ile İŞKUR İl Müdürlüğümüz ile beraber diğer meslek kuruluşları ile beraber bu tip çalışmaları yapacağız. Biz bu fırıncı esnafımızla ilgili tüm fırıncı esnafımızı ziyaret ederek istihdam açıkları ile ilgili taleplerini aldık. Diğer meslek dallarında da aynı girişimlerde bulanacağız”

 

KALİTELİ EKMEK

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, “Kırıkkale´mizin bir silahı vardı oda gitti. Kırıkkale´mizde bir yere götüreceğimiz doğru düzgün bir hediyemiz yok. Hiç olmazsa kaliteli bir ekmek üretimi ile Kırıkkale ekmeğini tüm illerimize duyurabiliriz. Herkes Kırıkkale´deki ekmeği konuşabilir. Kırıkkale´deki fırınların daha güzel üretime geçmesi yönünde güzel bir çalışma yapıldı. Buda ilimiz için iyi olacak” 

 

26 ŞUBAT´TA BAŞLIYOR

İŞKUR İl Müdürü Yasin Tekin, “26.02.2019 tarihinde başlayıp, 15.05.2019 tarihinde bitecek, Meslek Edindirme Kursunun Teorik Eğitimleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda, uygulamalı eğitimler ise Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odasınca belirlenen firmalarda verilecek. Kursa katılan kursiyerlere, katıldıkları her tam fiili kurs günü için İŞKUR tarafından kursiyer zaruri gideri (30) TL ödenecektir. Ayrıca kursiyerlerin kurs boyunca Genel Sağlık Sigortaları ile İş ve Meslek Hastalıkları Sigorta Primi İŞKUR tarafından karşılanacaktır”

 

MEB ONAYLI SERTİFİKA

“Kurs sonunda mezun olan kursiyerlere MEB onaylı sertifika verilecektir. Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından belirlenen işyerlerinde aynı meslekte İşbaşı Eğitim Programına (İEB) devam edecek katılımcılara günlük İŞKUR tarafından kursiyer zaruri gideri (77,70) TL ödenecektir. Ayrıca kursiyerlerin İşbaşı Eğitim Programı boyunca Genel Sağlık Sigortaları ile İş ve Meslek Hastalıkları Sigorta Primi yine İŞKUR tarafından karşılanacaktır” diye konuştu.

 

BİZİM ÇOK GÜZEL BİR EKİBİMİZ VAR

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, “Geldiğimiz günden beri Kırıkkale´ye bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Devletimiz bütün imkanları tanıyor. Hem personel hem de imkanlar yönünde imkanlar sağlanıyor. Bizim çok güzel bir ekibimiz var. Çalışma arkadaşlarımız, oda başkanlarımız ve Kırıkkale insanımız çok iyi insanlar. Bizim tek eksiğimiz bunları bir araya getirmekti. Türkiye´de bir ilk olan fırıncı esnafının ihtiyacını karşılamak için arkadaşlarımız bir çalışma yaptı”

 

HERKESE İŞ VERECEĞİZ

“Bizim çalıştıracak adama ihtiyacımız var. Ben haftada 200 kişi ile görüşüyorum. Yüzde 90´ını iş için geliyor. İşe ihtiyacı olan kişiler ile işverenleri bir araya getiriyoruz. Fırıncı esnafı ile başladık sanayicilerimizin temel ihtiyacını belirleyip devam edeceğiz. Kırıkkale´de işsizim diyen her insana iş vermeyi hedefliyoruz. Kim kapımızı çalarsa onu programa alıp uygun eğitimleri verip meslek sahibi etmeye çalışıyoruz. Ellerinde bir zanaat olsun” dedi. Yapılan konuşmaların ardından imza töreni gerçekleştirildi. Haber: Emel Selci