FARKINDALIK ARTACAK

Konu ile ilgili bir konuşma yapan İl Müdür Yardımcısı Gürsel Doğan ülkemizde en çok ekmek israfının yapıldığına değinerek; “Sayın Bakanımızın “İsraf eden İflas Eder” sözünü hayat tarzı olarak benimsememiz gerekiyor” ifadelerine yer verdi. Düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Vali Yardımcı Dr. Ayhan Özkan; Dünyadaki açlık, besin yetersizliği, sağlıklı beslenme ve ihtiyaçtan fazlasının alınmaması gerektiği konularına değinerek, Dünya Gıda Gününün önemli olduğunu ve böyle etkinliklerin farkındalığı artıracağını belirtti.

 

GÖÇÜN GELECEĞİNİ DEĞİŞTİRİN

Dünya Gıda Günü Kapsamında yapılan etkinlikte sunum yapan Gıda ve Yem Şube Müdür Vekili İlknur Sezer; FAO´nun yapmış olduğu araştırmalara göre, dünya genelinde 795 milyon kişinin gıdaya ulaşmakta güçlük çektiğine değinerek; Yine FAO´ nun açlık ve yoksulluğun olmadığı bir dünya hedeflerken, Sıfır Açlık amacına ulaşmak için, hükümetler, kuruluşlar, çiftçiler ve bireylerle birlikte çalıştığını ve bu kapsamda 2017 yılı Dünya Gıda Gününün temasını “Göçün geleceğini değiştirin. Gıda güvenliğine ve kırsal kalkınmaya yatırım yapın” olarak belirlendiğini söyledi.

 

Kırıkkale Demir Çelik Fabrikası personel alacak Kırıkkale Demir Çelik Fabrikası personel alacak

SIFIR AÇLIK NESLİ

Sezer, “Bu sloganın öne çıktığı 2017 yılı, tarımla birlikte dünyamızın en önemli sorunlarından olan açlıkla mücadeleyi, yetersiz beslenmeyi önlemek amacıyla, her gün yaptığımız ve iklimimizi etkileyen bazı basit alışkanlıkları değiştirerek, örneğin yiyecek israf etmeyerek, su tasarrufu ve geri dönüşüm yaparak “Sıfır Açlık Nesli” olmayı başarabileceğiz” Toplantı sonunda Kırıkkale Merkez Yeşil Vadi Musa Saydam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yöneticileri ve öğrencilerinin katkılarıyla hazırlanan bayat ekmeklerin değerlendirilmesiyle yapılan yiyecekler katılımcılara sunuldu.