KIRIKKALE´DE, AHİLİK HAFTASI DÜZENLENEN ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Kırıkkale’de 14 bin kişi akraba evliliği yaptı Kırıkkale’de 14 bin kişi akraba evliliği yaptı

 

İşini iyi yapmayan esnaftan

HESAP SORUN

 

Toplumsal yaşamın ortak paydası olan, insanı esas kılan ‘Ahilik Haftası´ kapsamında Kırıkkale Valiliği ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından tören düzenlendi. Kutlama programında Ahiliğin; paylaşmak, sevmek ve hürmet etmek olduğu ifade edildi.

 

İYİ İNSAN MEZİYETLERİ

Ahilik, Ahi Evran Hazretleri tarafından Hacı Bektaş-ı Veli hazretlerinin tavsiyesiyle kurulan esnaf dayanışma teşkilatıdır. Aslen Horasan Kökenli olup Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Anadolu´da yaşayan Türkmen halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan, onları hem ekonomik hem de ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenmedir.

 

KORTEJ YÜRÜŞÜ

Ahilik Haftası, tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale´de de çeşitli etkinlikler düzenlenerek kutlandı.

Bu kapsamda Valilik ile Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından geniş kapsamlı bir tören düzenlendi. Kutlama etkinlikleri birim müdürlerinin, sivil toplum örgütlerinin, belediye başkanlarının, öğrencilerin katılımı ile Kırıkkale Belediyesi´nin önünden Kültür Merkezine yürünmesi ile başladı.

 

YILIN AHİSİ SADULLAH TUNÇ

Zafer Caddesinde gerçekleşen yürüyüşe Mehteran Takımı da katıldı. Trafiğin durdurulduğu yürüyüşte vatandaşlar, alkışlarla yürüyüş ekibinin Ahilik Haftasını kutladı. Kırıkkale´de ise yılın ahisi Sadullah Tunç oldu. Program daha sonra Kültür Merkezinde protokol konuşmalar ile sürdürüldü.

 

800 YILDIR DEVAM EDİYOR

Kültür Merkezi´nin ardından etkinlikler kapsamında bir düğün salonunda devam eden programda konuşan Köstekli, ahilikle topluma ahlaklı insan yetiştirme çalışmalarının 800 yıldır devam ettiğini, ahiliğin bundan sonra da yaşayacağını dile getirdi. Programda Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Başkanı Erdoğan Aslıyüce de ahilik ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi.

 

ŞED KUŞATMA TÖRENİ YAPILDI

Halk oyunları gösterisinin ardından şed kuşatma töreni yapıldı. Yılın ahisi seçilen Sadullah Tunç´a hediyesinin verilmesinin ardından program, katılımcılara ahilik pilavı ikram edilmesiyle son buldu. Programa Kırıkkale Vali Yardımcısı Osman Akbaş´ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Haber Merkezi