GÜNCEL 24.10.2019 16:01:07
İŞGAL VE DİRENİŞ

İŞGAL VE DİRENİŞ

Balışeyh Belediyesinin yapıp Tapu Kadastro Müdürlüğünün tescil ettiği İmar Uygulaması köylüyü isyan ettirdi. İmar Uygulamasında alınan DOP payını işgal olarak gören Çiftçiler, hukuk mücadelesi vererek direniyor.

SORUŞTURMA BAŞLADI, MÜFETTİŞ GELİYOR

Balışeyh Belediye Başkanlığının yapıp, Tapu Kadastro Müdürlüğünün ise hukuka uygun olmamasına karşın tescil ettiği İmar Uygulamasını bozdurmak için Işıklar ve Bey Obası Köylüleri isyan ediyorlar. Tarım arazisi olan tarlalarının %38 Düzenleme Ortaklık Payı alınarak Sanayi arsasına çevrilmesi ve arazilerinin yerlerinin değiştirmesine tepki gösteren Köylüler hukuk mücadelesi veriyorlar. Kırıkkale Valiliği Mücavir Alanın dışına taşması ve tebligat evrelerinde usulsüzlük olduğu iddialarından sonra, yapılan usulsüz ve hukuka aykırı imar uygulaması hakkında soruşturma başlattı. Ayrıca kamuoyunda büyük infiale neden olan ve köylülerin tepkileri üzerine imar uygulamasında sorumluluğu olan kurumlara Müfettiş geleceği ve yapılan işlemleri inceleyeceği öğrenildi.

TARLALAR KÜÇÜLDÜ YERLERİ DEĞİŞTİ

Balışeyh İlçesinde daha önce dolum tesisleri için yapılan özel ve kurum imar uygulamalarında %5 ve %10 arasında Düzenleme Ortaklık Payı alınırken Balışeyh Merkezinden uzaklarda %38 oranında DOP payının alınması tepkilere neden olmuştu. Tarlalarının %38 oranında küçülmesine tepki gösteren çiftçiler, arazilerinin yerlerinin de değişmesine tepki gösteriyorlar. Tapu ve Emlak Müdürlüklerinden bilgi alamadıklarını ifade eden köylüler, “düz tarlalarımız traktörün, biçerdöverin giremeyeceği dağlık alanlara atıldı” diyerek uygulamaya tepki gösteriyorlar. İlgililerle konuştuklarında ilgililerin siz kendi tarlalarınızı ekip biçmeye devam edin dediklerini aktaran köylüler, “benim verimli arazim dağın başına çıkmış, traktör girmez, ekip biçme olanağı imkânsız. Eski sınırlarda tarım yapmaya kalksak bu kez arazinin yeni sahibi gelir bizden hak talep eder. İlgililer bizi oyuna getirip tuzağa düşürmeye çalışıyorlar.” Diyerek tepki gösterdi.

ÖRNEKLERİ VAR

Gazetemizin gündeme getirdiği ve şehirde büyük bir infiale neden olan İmar Uygulamasında çiftçiler haklarını hukuk yolları ile arıyorlar. Bey Obası ve Işıklar Köyü Muhtarları Bürokratlar ve Siyasilerle uygulamanın iptal edilmesi için girişimlerde bulunurken, çiftçiler ise hukuk önünde İmar Uygulamasının iptali için mücadele veriyorlar.  Kırıkkale Valiliği yapılan usulsüz İmar Uygulaması ile ilgili soruşturma başlatırken, Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal´da çiftçiler ile görüşüp, sorunları ile ilgileneceğini ifade etmişti. Yetkililer her fırsatta kimsenin arazinin yerinin değişmediğini ifade etse de köylüler bu uygulamanın örneklerini göstererek düz arazide yer alan tarlalarının, %38 küçülerek daha önce hazineye ait olan ve yüzey bakımından tarım yapılmasına olanak tanımayan dağlık alanlara, tarlalarının kaydırıldıklarını ellerinde ki belgeler ile ispat ediyorlar.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Kırıkkale´nin en önemli gelir kaynaklarından olan tarım sektörünün yara almaması ve ekilebilir alanların küçülmemesi için Manşet Gazetesi olarak hakları yenilerek, mağdur edilen köylülerimizin yanında yer almaya devam edeceğiz. Gazete olarak Kırıkkale´de Sanayi için onca arazi varken, verimli toprakların köylünün rızası olmadan elinden alınmasına elimizden geldiğince müsaade etmeyeceğiz. Uygulamayı yapanların ve uygulamaya tepki gösterenlerin her hareketlerini takip ederek sayfalarımıza taşıyacak ve köylülerin haklı direnişini daha büyük kitlelere ulaştırmak için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Tekzip ve Hukuk Söylemleri ile gazetemizi tehdit etmeye kalkan kişilere hem sayfalarımızdan hem de adalet önünde gereken her türlü cevabı vereceğiz. Görevini Kötüye Kullanan ve Görevini ihmal eden herkesin TCK´ya göre yargılanması için gerekir ise bütün mesaimizi harcayacağız.


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024