ALIMLAR HAFTA SONUNA DENK GELİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal, Keskin Belediyesi´nin 88 daimi büro işçisi alım ilanı için açıklamalarda bulunarak şu ifadelere yer verdi; “Geçtiğimiz günlerde AKP´li Keskin Belediyesi 88 daimi işçi alımı ilanı yayımlamış, başvuru tarihi olarak da 13-15 Kasım 2020 tarihlerini belirlemiştir. Başvuruda adli sicil kaydı, askerlik durum belgesi, sağlık raporu gibi bir takım resmî kurumlardan alınması gereken belgelerde başvuru şartı olarak istenilmiş, birçok vatandaşımız müracaat tarihi hafta sonu günleri olarak belirlendiği için müracaatlarını yapamamıştır. Bu durum işe alınacak işçilerin önceden mi belirlendiği kuşkularını akıllara getirmiş, konu bu hali ile Kırıkkale basınımıza da yansımıştır”

 

VİCDANLARI YARALADI

“Ayrıca konu hakkında MHP Keskin İlçe Baskanlığı´ndan bir açıklama yapılarak ‘Bu usulsüz işçi alımında Teşkilatımızın bilgisi dışında teşkilatımızın adını kullanarak yakınlarının ismini veren belediye meclis üyelerimiz yönetim kurulu kararı ile kesin ihraç istemiyle MHP Kırıkkale İl Başkanlığı İl Disiplin Kurulu´ na sevk edilmiştir´ şeklinde açıklama yapılmıştır. İşsizliğin çığ gibi büyüdüğü, babaların eve ekmek götüremediği, üniversite mezunlarının bile İş-kur önlerinde 'ne iş olsa yaparım' diyerek iş beklediği bu günlerde Keskin Belediyesi tarafından hafta sonuna denk getirilerek yapılan iş ilanı Kırıkkale kamuoyunun tepkisini çekmiş, vicdanları yaralamıştır”

 

KONUYU TBMM´NE TAŞIYACAĞIM

12 yaşındaki ressamdan şehit babası anısına resim sergisi 12 yaşındaki ressamdan şehit babası anısına resim sergisi

“Belediye de yapıldığı iddia olunan bir yolsuzluğu bizzat kendisi ortaya çıkaran ve bu konuda Cumhuriyet Savcılığı´ na suç duyurusunda bulunup sorumluların cezalandırılmasını kendisi isteyen ancak sırf CHP´li olduğu için haksız şekilde üstelik Bakanlık tarafından apar topar görevden alınan Yalova Belediye Başkanı´ nın yaşadığı haksızlık halen giderilmemişken; İçişleri Bakanlığı bu konuda nasıl bir tavır alacak hep birlikte izleyip göreceğiz. Ayrıca AKP Kırıkkale İl Yönetimi de bu konuda suskunluğunu bozacak mı ya da konuyu zamana mı bırakacak doğrusu merak ediyoruz. 12 binden fazla kayıtlı işsizin bulunduğu, geçim sıkıntısı ve yoksulluğun her geçen gün arttığı, iş bulamayan gençlerimizin gurbete göç ettiği, ekonomik sıkıntılar yüzünden ailelerin dağıldığı Kırıkkale´mizde kamuoyu vicdanını yaralayan ve büyük tepki çeken bu konunun araştırılması için TBMM´de meclis araştırma önergesi vereceğim. Ayrıca konu hakkında İçişleri Bakanlığı´na yazılı soru önergesi vererek Kırıkkale´ deki bu iddiaların araştırılması için herhangi bir adım atılıp ayrılmayacağını soracağım” dedi. Haber: Ersin Atasayar