İntiharlar şehit sayısını geçti
Kırıkkale'den yoğun bir katılımın olduğu yürüyüş için Cumhuriyet meydanında toplanan Kırıkkale şubesi üyeleri davul zurnalar eşliğinde 'Genelkurmay duy sesimizi' imtiyaz değil hakkımızı istiyoruz' şeklinde sloganlar atarak yolculuğa başladılar. Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Kırıkkale şube başkanı Coşkun Koçak yapmış olduğu konuşmada 'Hem görevde hem de emekli olmuş personelimizin hakları için çıktığımız bu yolculukta bizleri yalnız bırakmadığı için tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz. Bizler vatan savunmasında aktif rol alan ve canımızı dişimize takarak kutlu görevimizi yapan insanlarız.

Açıklama yaptılar
Görevimiz boyunca zorluklara katlanmak boynumuzun borcu ancak yapılan haksızlık ve hakkımızı alamamanın huzursuzluğu ile intihar sayısında büyük patlama yaşanmaktadır. Asla kimseden ulufe istemiyoruz. İstediğimiz emsallerimize verilen hakların bizlere de verilmesi. Birinci dereceden emekli olan veya o günün şartları ile daha önceden emekli olan personelimizin daha düşük dereceden emekli olması ile yaşam şartları zorlanıyor. Bu kapsamda bu zorlu yaşam şartlarında hak ihlali yapılması durumunda doğal olarak bizlerde tepkimizi gösteriyoruz' dedi.

Her şey aynı anda olmaz
Koçak devamında ' biz sorunlarımızın tamamını bir anda çözülmesini istemiyoruz. Birinci adım olarak intiharların önlenmesi için meclis araştırma komisyonu kurulması talebimizi istiyoruz. İkinci basamak olarak bütün emekli kıdemli başçavuş arkadaşlara görev tazminatları kapsamında Genelkurmayca belirlenen miktarda tazminat talep ediyoruz. Üçüncü basamakta ise iki ve üçüncü dereceden emekli olmuş arkadaşların intibaklarının yapılmasını istiyoruz. Diğer sorunların ise zamana yayılarak halli konusunda söz değil icraat istiyoruz. Dedi.

Eylem kimseye karşı değil
TEMAD Kırıkkale şube koordinatörü Fazlı Güventürk, 'Yaptığımız eylemin ne hükümetle ve ne de yerel seçimlerle ilgisi var. Bizler tamamen şahsi haklarımız için mücadele ediyoruz. Bu mücadelenin ne hükümet aleyhinde değerlendirilmesi bizleri üzer. Bizler her partiye eşit mesafedeyiz. Asla bir partinin destekçisi veya karşısında değiliz. Zamanlama neden şimdi sorusuna verilecek en güzel cevabımız ise biz şimdi başlamadık hak arayışına, bu eylemimiz çok önceden planlanmış bir eylemdir.

Destek oldular
Ayrıca önümüzdeki süreçte Nisan ayı içerisinde meclis gündemine alınacak olan ikinci pakette sesimizi duyurmayı uygun gördüğümüzdendir. Maalesef askerlerle ilgili olarak meclisten geçen birinci pakette tam manası ile sukutu hayale uğradık. Yüz lira iyileştirme yapıldı. İnşallah tüm yetkililer bu halimizi görür ve bizlerin bu hak ihlaline karşı yaptığımız eylemi anlarlar ve anlamaya çalışırlar' şeklinde konuştu. TEMAD genel merkezinin yapmış olduğu bu eyleme Kırıkkale'nin yanı sıra çok sayıda ilin dernek üyeleri de destek oldu.