GÜNCEL 19.12.2018 15:42:56
İnsanlara iş kapısı açmamız gerekiyor

İnsanlara iş kapısı açmamız gerekiyor

İşverenlere yönelik SGK ve KOSGEB tarafından sunulan teşvikler ile İŞKUR kurs programları ve uygulamalarına ilişkin olarak Odalar, Birlikler, Borsalar ve Meslek Kuruluşları temsilcileri ile işverenlerin katıldığı bir toplantı düzenlen

 

 

 

 

İşverenlere yönelik SGK ve KOSGEB tarafından sunulan teşvikler ile İŞKUR kurs programları ve uygulamalarına ilişkin olarak  Odalar, Birlikler, Borsalar ve Meslek Kuruluşları temsilcileri ile işverenlerin katıldığı bir toplantı düzenlendi.

 

VALİ SEZER BAŞKANLIĞINDA TOPLANDILAR

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer başkanlığında, İŞKUR, SGK, KOSGEB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destekleri bilgilendirme toplantısı Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu´nda gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet varlı yaptı. Varlı yaptığı konuşmada, “Daha öncede yine kurumlarımızın devletin yapmış olduğu teşvikleri değerlendirme toplantıları yapmıştık. Bu teşviklerden şehir olarak ve sanayiciler olarak faydalandığımızı söyleyemem. Bunun sebeplerinden bir tanesi bu teşviklerin sayısal olarak daha çok işçi çalıştıran firmalarda rakam olmasından dolayı bir ile beş arası işçi çalıştıran firmalarda çok ciddi anlamda rahatlık getirmediğinden dolayı sanayicilerimizin, üretimcilerimiz bu konuda soğuk davranıyorlar” şeklinde konuştu.

 

TEŞVİKLERDEN YARARLANIN

Varlı, “Bundan dolayı bu teşviklerden faydalandığımızı söyleyemeyiz. Bu teşviklerden bundan sonra yapılacak toplantılarda devletimizin vereceği teşvikleri kurum müdürlerimiz bizlere aktaracaklar ve sanayicilerimizi bu teşviklerden yararlandırma konusunda daha çok faydalanacağını düşünüyorum. Önemli olan bu toplantının verimli geçmesindeki en büyük sebeplerinden biri soru cevap olacaktır. Çünkü sanayicilerimiz, üreticilerimiz, imalatçılar, esnafımız üyelerimiz ciddi anlamda sıkıntıda. İnşallah üreticilerimizin, sanayicilerimizin, esnafımızın sorularını birinci elden ve net bir şekilde sorarlarsa çözüm konusunda daha faydalı olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

ÇALIŞMA PLANIMIZ OLACAK

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer ise yaptığı konuşmada, “Bugün aslında bizim açımızdan önemli bir toplantı yapacağız. Yaklaşık bir ay oldu Kırıkkale Valiliğine başlayalı. Her konuda kitabın ortasından gidelim istiyorum aslında. Bu tür toplantılarda herkes bir şeşler söyler sorular sorar kafalar karışır. Sonucuna baktığımızda bir şey olmaz. Burada sizden gelen talepler doğrultusunda biz il bazında neler yapabiliriz, ne tür sorunları var, biz yönetim olarak bu sorunlara neler yapabiliriz, çözebildiklerimiz yerel düzeyde uğraşırız, çözemediklerimizi ise daha yukarı il dışına ulaştırarak çözebiliriz. Bizim burada bir çalışma planımız olacak” diye konuştu.

 

YAPTIĞINIZ İŞİN KIYMETİ ÖLÇÜLEMEZ

Çalışma programının asayişten Milli Eğitime kadar, göçten diğer alanlara kadar bir çalışma programlarının hazırlandığını söyleyen Vali Sezer, “Kırıkkale´de turizmde neler yapabiliriz? Asayiş sorunlarını çözmek için neler yapabiliriz, bu bizim çok yönlü çalışma alanlarımız ama bu alanların en önemlisi sizin alanlarınız. Çünkü sizin alanlarınız, toplumun her kesimini ilgilendiriyor. Bir insana ekmek vermek kadar güzel bir şey olamaz. Yaptığınız işin kıymeti ölçülemez. Siz insanlara bir kapı açmazsanız bu zincirleme olarak her sektörü etkiliyor. İnsanlara bizim iş kapısı açmamız lazım. İnsanlar sabah çıktıkları zaman gidecek bir yer bulmalı bunun için yaptığınız iş çok kıymetli ve önemli”

 

BÜYÜK SORUNLARI ÇÖZEBİLİRİZ

Vali Sezer, “Sizin yaptığınız işlerde tıkandığınız yerlerde yardımcı olursak bizi çok mutlu eder. Samimi, makul ve mantıklı sorunlarınızı, dilek ve isteklerinizi dile getirin ve önümüzü görelim, neler yapabiliriz onu düşünelim. Bazen küçük dokunuşlarla büyük sorunları çözebiliriz. Valilikteki arkadaşlara, AHİKA´da ki arkadaşlara çalışma yaptırıyorum bir aydır. Başkanımızla toplantılara katıldık oradaki AHİKA´nın yapmış olduğu çalışmalar arasında sanayiciler ile ilgili bir çalışma var ve çok güzel bir çalışma ama şunu gördüm bir kafa karışıklık var. Bütün bakanlıklar bütün kurumlar destek vermeye çalışıyorlar ama bunlardan sanayicilerin esnafın haberi var mı? Bizim elimizde bütün herkesi destekleyecek durum var diyorlar bakanlıklar kurumlar ama bunun bir taraf ta biz bunlara ulaşamıyoruz diyorlar” ifadelerine yer verdi.

 

KOPUKLUK VE SIKINTI VAR

Bir kopukluk olduğunu ve bir sıkıntı olduğunun altını çizen Vali Sezer, “Biz burada şuna yapmaya çalışacağız bütün sanayicilerimizin, bütün esnafımızın en azından bir künyesi olacak. Bütün firmaların ihtiyaçları neler ve karşı taraftan da bakanlıklar nasıl yardımcı olabilirler? Biz bunu oluşturacağız. Bizim buradaki oluşturacağımız ekip şunu oluşturacak. Şöyle talepleriniz vardı bu kurumdan, buradan şu desteği alabiliriz diye sizlere rehberlik edecek, ara bağlantıyı oluşturacak bir birim oluşturacağız. Biz AHİKA´dan yada diğer kurumlardan para istemiyoruz. 5 tane ile verilen miktar 20 milyon TL civarında. 20 milyon TL hiçbir şey değil aslında. Bizim bu teşvik mekanizmalarını iyi yönlendirecek mekanizmaya ihtiyacımız var. Bu hangi kanalda faydalanabiliriz bu mekanizma ile sağlanacaktır” dedi. Konuşmalarından sonra İŞKUR İl Müdürü Yasin Tekin, İŞKUR ve kurslar hakkında sunum yaptı.

 

KATILIM YÜKSEK OLDU

Değerlendirme toplantısına Vali Yunus Sezer, Ticaret ve Sanayi odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner, TSO Meclis Başkanı Ömer Akçelik, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, İŞKUR İl Müdürü Yasin Tekin, SGK İl Müdürü Veli Karacaköylü, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin, il müdürleri, oda başkanları, il yöneticileri, çok sayıda sanayiciler ve esnaflar katıldı. Haber: Ahmet Özhan


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024