Kolat kabul etti

Kızılırmak üzerinde yapılması planlanan Hidroelektrik Santralini (HES) projesine karşı çıkan Yeniyapan ve Karabucak köyü sakinleri yaklaşık 50 kişilik bir grup ile Valilik Hizmet binasına gelerek Vali Ali Kolat ile görüşmek istediler. Görüşme talebi kabul edilen köylülerden Osman ve Zöhre Tekin ile Cahit ve Emine Demirbüken çiftleri Vali Kolat ile makamında bir süre görüştüler. Görüşmenin ardından bir açıklama yapan köylüler projenin durdurulmasını istediklerini Vali Ali Kolat ilettiklerini söyledi. Vali Ali Kolat'ın konunun 'Eneri Piyasa Kurulu' tarafından incelendiğini ve projenin devam edeceğini söylediğini belirttiler.

Pitbull cinsi köpeklerin özellikleri nelerdir? Pitbull cinsi köpeklerin özellikleri nelerdir?

Milletin efendisi olmaktan çıktık

Valilik önünde bekleyen köy halkına görüşme hakkında bilgi veren köylüler, devletin kendilerine üvey evlat muamelesi yaptığını iddia ettiler. Grup adına konuşan Yeniyapan köyü sakini Zöhre Tekin, devletin kendilerine sahip çıkmadığını, Vali Ali Kolat'ın yanına baba diye geldiklerini ancak Vali'nin üvey baba gibi davrandığını söyledi. Valinin proje hakkında detaylı bilgiye sahip olmadığını belirten Tekin 'Vali projenin yapıldığı yeri gezmeden nerede olduğunu nasıl bir inşaat yapıldığı hakkında belli ki bilgisi yok. Valilik makamı oturma yeri değil' şeklinde konuştu. Zöhre Tekin, AK Parti hükümeti zamanında köylülerin milletin efendisi olmaktan çıktığını ve toplumdan ayrıştırılmak istendiğini bildirdi. Kırıkkale'de kanunun olmadığını belirten Tekin, adaletin bir gün işleyeceğini ve çocuklarını perişan etmeye başlayan projenin durdurulacağını kaydetti.

Tek isteğimiz var

Yeniyapan köyünde çiftçilik yapan Osman Tekin ise devletin askeri gücü ile kendilerini tarlalarına bile yaklaştırmadığını belirterek, mısır tarlarının sulayamadıklarını, hasat döneminde çok büyük zarar yaşadıklarını ifade etti. Tekin 'Köylüler tarlalarına bile giremiyor. Köylüyü kendi toprağında hiçe sayıyorlar. Bizlerin tek isteği var oda kendi toprağımızda kendi köyümüzde insan gibi yaşamak istiyoruz' şeklinde konuştu. Kanun dışı bir iş yapıldığını söyleyen köylüler HES projesinin ÇED raporunun bile olmadığını ama projenin her geçen gün ilerlediğini mahkemelik olan bir inşaatın nasıl ilerlediğini anlamadıkların söylediler.

Sessizce dağıldılar

HES projesini protesto eden köylülere CHP yöneticileri, İşçi Partisi yöneticileri Atatürkçü Düşünce derneği yöneticilerinde destek verdiği görüldü. Köylüler basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde Valilik binası önünden ayrıldılar