Almanya´nın Köln kentinde yaşayan Türk mühendis Recai Karaca Pak (46), Avrupa Medyasının gurbetçi Türklere karşı yaptığı yanlış algıyı düzeltmek amacıyla bisikletiyle binlerce kilometre pedal çeviriyor.  

6 ÜLKE VE 8 İLDEN GEÇTİ KIRIKKALE´YE ULAŞTI

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü TRT’ye Konuk Oldu Kırıkkale Üniversitesi Rektörü TRT’ye Konuk Oldu

Çeşitli ülkelerde yaşayan gurbetçi Türkler üzerinde Avrupa medyasının olumsuz algısını kırmak ve Türklerin neler başarabileceğini göstermek amacıyla bisikletiyle yaklaşık 50 gündür yollarda olan inşaat mühendisi Recai Karaca Pak, bu süreç boyunca 6 ülke ve 8 ilden geçerek Kırıkkale´ye geldi. Pak, yaklaşık yolculuğunu ise eş zamanlı sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaşıyor. Bisikletine dev Türk Bayrağı asan Pak, Avrupa Medyasına mesaj vermek için bisikletiyle Türkiye´nin dört bir yanını dolaşacak.

OĞUZ: “VATANDAŞLARIMIZN YANINDAYIZ”

Kırıkkale´ye gelişinde İl Genel Meclis Başkanvekili Harun Oğuz tarafından karşılanan ve istirahat amaçlı bir gün burada dinlenen Pak, hedefine ulaşmak amacıyla yeniden yollara düştü.  Türkler üzerinde oynanan olumsuz ve yanlış oyunların olmaması gerektiğine dikkat çeken Oğuz, “Bizler her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. Hem ülkemizde hem de dışarına nerede olurlarla olsunlar onların destekçisiyiz. Bu kapsamda Türk kültürünü, gelenek ve göreneklerini en önemlisi Türk´ün gücünü göstermek amacıyla Almanya´da ülkemize kadar pedal çeviren kardeşimiz Recai Karaca Pak´a başarılar diliyoruz” dedi.

YOZGAT-ÇORUM-SAMSUN GÜZERGAHI

Almanya´dan başlayan yolculuğuna Slovakya, Macaristan, Sırbistan ve Bulgaristan üzerinden devam ettiğini belirten ve Türkiye´ye ulaştığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Pak, “Kırıkkale´den Yozgat-Çorum-Samsun güzergahlarına doğru gideceğim. Yolculuğum çok maceralıydı. Yolda gelirken beni gören tüm Türk vatandaşlar sürekli arabalarını durdurup bana selam verdi. Hatta kamyoncular bile durdurup selam verdi. Bol bol fotoğraf çekildik' diye konuştu.

TÜRKİYE GİBİ ÜLKE YOK BURASI VATANIMIZ

Türkiye´nin diğer ülkelerden farklı olduğunu da sözlerine ekleyen Recai Pak, 'Türkiye bizim vatanımız. Uzun yıllardır Almanya´dayız. İnanın Türkiye gibi ülke yok. Bizim ülkemiz çok farklı. Bisikletime taktığım Türk bayrağını görenler Almanya´da hep ağladılar, çok duygulandılar. İsterse 150 yıl yurt dışında yaşayalım bizi değiştiremezler. İnanın ben de herkes gibi ofiste çalışıyordum, hiç hareketim yoktu. Ofisimi kapatıp bisiklete atlayıp yola çıktım. 118 kiloydum yola çıktığımda, yol boyunca buraya gelene kadar 18 kilo verdim' dedi.

 

Haber merkezi