SON BAŞVURU 31 EKİM

Vatandaşların devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılması hedeflenen İmar Barışı düzenlemesi, 31 Aralık 2017´den önceki ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapıları kapsıyor. 

 

YOĞUN İLGİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nca afet risklerine hazırlık kapsamında ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması ve imar barışının sağlanması amacıyla 3194 sayılı İmar Kanununun geçici 16. Maddesi uyarınca talep eden vatandaşlara Yapı Kayıt Belgesi verilmeye başlanmıştı. Kırıkkale´de Yapı Kayıt Belgesi almak için vatandaşların yoğun ilgisi üzerine İl Müdürlüğünün oluşturduğu İmar Barışı masasında vatandaşlara bilgi verilerek e-devlet sistemi üzerinden başvuru yapmaları konusunda yardımcı olunuyor.

 

Kırıkkale´de İmar Barışı kapsamında 10 Temmuz 2018 tarihi itibari ile e-devlet sistemi üzerinden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nca yapılan 2 bin 198 başvuru yapılmış olup, toplam 1.593.113,42 TL tahsilat yapıldı. Haber: Ahmet ÖZHAN

Küçük Vali deprem riskine dikkat çekti Küçük Vali deprem riskine dikkat çekti