BOŞTAN YERE MEŞGUL ETMEYİN

Kırıkkale İl Müftülüğü bünyesinde bulunan Din Görevlilerine 112 Acil Çağrı Merkezi´nin tanıtım toplantısı yapıldı. Müftülük Konferans Salonu´nda yapılan toplantıda, trafikte ambulanslara hassasiyetle yaklaşma, çağrı merkezinin boştan yere meşgul edilmemesi gibi konular görüşüldü.  Kent genelinde birçok sosyal faaliyete imza atan İl Müftülüğü, Camilerde cemaati bilgilendirmek için düğmeye bastı.  Camiye ibadet için gelen cemaate bu konu hakkında bilgiler verilecek ve Cuma Hutbesinde bu konuya hassasiyet gösterilerek konunun gündemde kalması sağlanacak.

 

CEMAATE BİLGİ VERİLECEK

İl Müftüsü Şahin Yıldırım, imamların camilerde namazlardan önce cemaate bilgi verdiğini ve insanların yararına yapılacak işleri anlattığını söyledi.  İmamların Cami cemaatine‘ Ambulanslara gereken hassasiyeti göstermeleri konusunda´ uyarıda bulunacağını belirten Yıldırım, ibadete gelen birçok kişinin araç kullandığını ve bu konuya Müftülük olarak gereken hassasiyeti göstereceklerini kaydetti.  Ambulansa trafikte yol vermemenin büyük bir vebal ve kul hakkı olduğunu belirten Yıldırım, yine çağrı merkezlerini boş yere meşgul eden kişilerin kul hakkına girdiğini ve o sırada çağrı merkezini arayan başka bir hastanın bilmeden hakkını aldığını kaydetti.

 

BİZ HASSAS BİR TOPLUMUZ

Toplumda hasta veya hasta olabilecek kişilere karşı hassasiyetle yaklaşıldığını, hasta ziyaretlerinin gelenek haline geldiğini belirten Yıldırım, böyle bir ince düşünceye sahip olan toplumun,  112 Çağrı Merkezi´ni boş yere aramaması gerektiğini hatırlattı.  112 Çağrı Merkezi Müdürü Muhammet Tekinay ise konuya hassasiyetle yaklaşan ve kendilerine destek olan İl Müftüsü Şahin Yıldırım ve imamlara teşekkür ettiğini söyledi.  Tekinay konuşmasının devamında, “Ülkemizde Acil Çağrı Numaraları, vatandaşlarımızın daha kolay hizmet alması için 112 numarası olarak tek numara olmuştur.”

 

DEVLETİ YAŞAT Kİ İNSAN YAŞASIN

“Devletimiz ‘´İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın´´ bilinciyle hareket etmekte olup, artık ilimizde 155 Polis İmdat, 156 Jandarma, 112 Ambulans, 110 İtfaiye, 122 AFAD ve 177 Orman Yangın ulaşım numaraları 112 çatısı altında toplanmıştır. Tüm acil yardım ihtiyaçlarınız için 112´yi aramanız yeterli olacaktır.112 arandığında sizin derdinize, isteğinize, durumunuza göre ekipler size hizmet için aynı anda yönlendirilecek, 112´den başka numara çevirmenize gerek kalmayacaktır.”

 

BİR HAYATI KARARTMAYIN

Kırıkkale’de yurtta kalan öğrencilerden kitap okuma etkinliği Kırıkkale’de yurtta kalan öğrencilerden kitap okuma etkinliği

“112 numarasının gereksiz yere aranması, gerçek ihtiyacı olan insanların 112´ye ulaşamamalarına, kaybedilen zamanın bir hayatın kararmasına, yok olmasına neden olacağını unutmamak, ihtiyaç sahibi olan insanın siz ya da yakınınız olabileceğini aklımızdan çıkarmamak gerekir.112 Acil Çağrı Merkezinin amacı hayatınızı kurtarmaktır.”