İLİMİZE 5 BİN 200 AŞI GELDİ

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının bitmesi için en önemli faktör olarak görülen aşının Kırıkkale´de uygulanmasına başlandı. Çin´den ithal edilen Covid-19 aşısı ilimize gönderilirken ilk dozları vuruluyor.  İlk aşıyı vurulan İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, ilimize aşılama kampanyası kapsamında ilk etapta 5 bin 200 adet aşı Sağlık Bakanlığı tarafından gönderildi.  

 

AŞILAMALAR DEVAM EDECEK

Aşılamanın uygulama şekli ve aşılamada öncelik sıralaması Bilim Kurulu tarafından belirlendiğini belirten Müdür Ağırtaş, “Uygulamanın ilk basamağında yer alan sağlık çalışanları ile aşılama hizmeti başlamış ve peyderpey yaşlı bakım evleri, engelli rehabilitasyon merkezleri ile koruma evlerinde kalanlara ve orada hizmet sunanlara, daha sonra da belirlenen sıraya göre diğer öncelikli gruplara dört hafta ara ile birer doz olmak üzere toplam iki doz olarak aşılama devam edecektir”

 

AŞI ODALARI HAZIRLANDI

Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bayramlaşma Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bayramlaşma

Bütün Aile Sağlığı merkezleri ile Kamu, Özel ve Üniversite hastanelerinde aşı yapılması için planlamaların yapıldığını belirten Müdür Ağırtaş, “Bu kapsamda Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde 20, Keskin İlçe Devlet Hastanesinde 5, Üniversite hastanemizde 7, Özel hastanemizde 10 adet, diğer ilçe hastanelerimizde 1´er adet aşı odası hazırlanmıştır.  Vatandaşlarımız, öncelik gruplarına göre kendilerine ayrılan aşıların yapılması için telefonlarına gelen SMS bildiriminden veya e-nabız sistemi üzerinden gelen bildirimden sonra Merkezi Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden aile hekimlerinden veya uygun bir kamu yada özel hastaneden randevu alarak aşılarını yaptırabileceklerdir, ayrıca vatandaşlarımız SMS ile ASI TC kimlik numarası ve TC kimlik seri numarasını birleşik olarak yazıp 2023 e kısa mesaj göndererek aşı öncelik durumunu öğrenebileceklerdir”

 

10 GÜN İÇERİSİNDE DOĞRULANMIŞ

Son olarak Müdür Ağırtaş, “Covid-19 aşısı aktif COVID-19 hastasına, COVID-19 hastalığını geçirmiş (PCR testi pozitif) kişilere ve aşının uygulanmasından önceki 10 gün içerisinde doğrulanmış bir COVID-19 vakasıyla temas etmiş kişilere ilk etapta uygulanmayacaktır. Aşı uygulaması için vatandaşlarımızın sağlık kuruluşlarına randevu alarak gitmeleri ve uygulama esnasında maske mesafe ve temizlik kurallarına mutlaka uymaları büyük önem arz etmektedir” dedi. Haber: Kenan Kuzucu