ÇİFTÇİ RAHAT BİR NEFES ALMALI

Başkan Karafilik, Kırıkkale´de üretim yapan çiftçilerin ürünlerini ve hayvancının hayvanlarını iç ve dış pazarda satamadıklarını söyleyerek, “Çiftçilerimiz borçlarını ödeyemez, hayvanlarına bakamaz, yatırım yapamaz oldu. Kanun teklifiyle, üreticilerin T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarını bir yıl faizsiz ertelemek mümkün olacak. Zor koşullarda üretime katkıda bulunan çiftçilerimiz rahat bir nefes almalı” diye konuştu.

 

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Geçtiğimiz aylarda Kırıkkale´de çok ciddi doğal afetler yaşandığını ve sonucunda Kırıkkaleli çiftçisinin, köylünün ve üreticinin büyük maddi zarar gördüğünü ifade eden Karafilik, “O tarihten bu yana zararların karşılanması için mücadelemizi ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bilindiği gibi; Kırıkkale merkez, 8 ilçe, kasaba ve köylerinde etkili olan sağanak ve dolu yağışı, yaklaşık 1.500 çiftçimizin 19,5 milyon TL maddî zararına neden olmuş ve bunun da sadece 2 milyon TL´si TARSİM tarafından karşılanması öngörülmüştür. Ama geriye kalan 17 milyon TL zarar hâlâ ortada ve ödenmemektedir”

 

ÇİFTÇİ SAHİPSİZ DEĞİL

‘Çiftçimize gerekli destekler verilmeli ve devletin yanlarında olduğu gösterilmelidir´ diyen Karafilik, “1500 çiftçimizin alın teriyle, tüm sene boyunca emeği ile yetiştirdiği ürünü kendi kusuru dışında, doğal afetle 17 milyon TL zarara uğramıştır. Zararın acısını yaşayan bilir. Çiftçilerimizden kimse bedava para talep etmemekte, tam tersine bu zor günleri aşabilmek için imkân yaratılmasını beklemektedir. Bu yüzden sadece Ziraat Bankası´nın atacağı adım yeterli olmayacaktır. Kırıkkaleli çiftçilerimizin Tarım Kredi Kooperatifleri ile özel bankalardan aldıkları kredi borçlarının da 2 yıl süresince faizsiz ertelenmesi, gerekirse, elektrik ve su borçları ile SGK primleri ötelenmelidir. Kırıkkaleli çiftçilerimiz sahipsiz değildir, onları yalnız bırakamayız”

 

ZARAR KARŞILANMALI

İlkokullu çocuklara hayvan sevgisi ve sokak hayvanlarına yaklaşım eğitimi İlkokullu çocuklara hayvan sevgisi ve sokak hayvanlarına yaklaşım eğitimi

Kırıkkale´de yaşanan afetlerden zarar gören çiftçi ve köylümüzün zararının karşılanması için ilgili tüm kurum ve kuruluşların seferber olması konusunda uyaran Karafilik açıklamasına şu şekilde devam etti: “Bu kapsamda; zirai kalkınmada öncülüğü tartışılmaz olan Ziraat Bankası; Kırıkkaleli çiftçilerimizin zor günlerinde yanlarında olduğunu bir kez daha göstermelidir. Faizlerin aşağı inmesi hususunda atmış olduğu cesaret verici tutumu, Kırıkkaleli zarar gören çiftçilerimize karşı göstereceğine inanıyoruz. Amacımız; çiftçilerimizin borç erteleme taleplerinin olumlu değerlendirilmesi ve kısa sürede borçlarının ertelendiğinin açıklanmasıdır” dedi. Haber: Emel Selci