İlçelerde yapılan seçimler büyük çekişmeye sahne oldu. Sandıkların açılması heyecan doruğa çıktı. Sandık sonuçları açıklandıktan sonra oy farklarının çok az olduğu ilçelerde Belediye Başkanlığı bir partiden bir partiye geçtiği görüldü. İlçelerde en büyük yarış Keskin, Sulakyurt, Karakeçili ve Çelebi ilçelerinde yaşandı. Burada sonuçları son açılan sandıklar belirledi. AK Parti açısından seçimin en rahat olduğu ilçeler ise Yahşihan, Bahşılı ve Balışeyh ilçeleri oldu. Yahşihan eski Belediye başkanı ve AK Parti adayı Ahmet Sungur rakibine büyük oy farkı atarken, Bahşılı AK Parti Adayı İbrahim Uyar Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı ve eski Belediye Başkanı İbrahim Bişkin'e büyük fark atarak seçimi kazandı. Balışeyh'de ise AK Parti Adayı Ali Dedeoğlu fark ile seçimi kazanan izimler arasında oldu.

Son sandığa kadar sürdü

En çekişmeli geçen ilçeler ise Keskin, Sulakyurt , Karakeçili ve Çelebi ilçeleri oldu. Keskin'de Büyük Birlik Partisi adayı Dede Yıldırım 70 oy farkla seçimi kazanmasını bildi. Sulakyurt'ta ise İsmail Bildik 21 oy fark ile seçimi kazanan isim oldu. Karakeçili ilçesinde ise AK Parti Adayı Hüseyin Özçelik 34 oy fark ile seçimi kazanan isim oldu. Çelebi ilçesinde ise Ak parti Adayı Süleyman Uluyol 132 oy farkla seçimi kazanan isim oldu. Bu ilçelerde seçim sonucunu son sandıklar yada iki üç sandık öncesi belli olması seçim heyecanına heyecan kattı.

/*///*/*/*/*/*/*/

Sungur fark attı

Yahşihan'da merakla beklenen esçim sonucunda kazana taraf AK Parti oldu. Büyük bir yarışın beklendiği ilçede eski Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Sungur en yakın rakibi MHP Belediye Başkan adayı Osman Türkyılmaz karşısında büyük fark atarak seçimi kazandı.

*/**/*///*

Keskin'de ikinci Yıldırım dönemi

Keskin seçim yarışı nefes kesti dersek yeridir. İlk sandıklarını açılması ile AK Parti Adayı Esra Aksoy öne geçti. Sonraki sandıklarda yarışa Demokrat Parti adayı Bülent Altınışık'ta ortak oldu. Son sandıklarda öne geçen Büyük Birlik parti Adayı Dede yıldırım 70 oy'la seçimi kazandı. Geçtiğimiz yıllarda Belediye başkanlığı yapan Dede Yıldırım ikinci kez Keskin Belediye başkanı olmayı başardı.

*/*****/

Bahşılı Uyar dedi

Bahşılı ilçesindeki seçim eski Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin'in Saadet Partisinden aday olması renklenmişti. İki aday geçmesi beklenen seçim son haftalarda MHP adayının sıkı çalışması ile çekişmeli geçmesi bekleniyordu. AK Parti Belediye Başkan Adayı İbrahim Uyar seçim sonunda beklendiği gibi fark atarak seçimi kazanan taraf oldu

******

Sulakyurt Bildik dönemi

Sulakyurt ilçesinde seçimler beklendiği gibi büyük bir heyecana sahne oldu. AK Parti ile MHP arasında geçmesi beklenen seçimde sürpriz sonuç ortaya çıktı. Sandıkların açılması ile bir ara öne geçen Saadet Partisi Adayı Kadir Çakıroğlu son sandıklarda seçimi MHP adayı İsmail Bildik'e kaptırdı. Kesin seçim sonucuna göre MHP Belediye Başkan adayı İsmail Bildik Sulakyurt'un yeni belediye Başkanı oldu.

/////*/******

Dedeoğlu ikinci kez başkan

Balışeyh'te seçim öncesinde büyük rekabetin yaşanacağı yerler arasında ismi geçiyordu. MHP adayı ile Ali Dedeoğlu arasında geçmesi beklenen yarışta seçimin galibi Ali Dedeoğlu oldu. Dedeoğlu rakibine büyük fark atarak ikinci kez Balışeyh Belediye Başkanı olmayı başardı

*/*///*/*/*//*/*/*

Çelebi Uluyol'la devam

Çelebi'de yapılan seçimlerde sonuç yine değişmedi. Mevcut Belediye Başkanı Süleyman Uluyol ikinci kez Belediye Başkanı oldu.Saadet Partisi Adayı Ömer kılıç ile seçim yarışmasına giren Uluyol 111 oy fark ile seçimi kazanan isim oldu.

*/*/*//

Delice'de Özdem süprizi

Delice İlçesinde seçimin Mevcut Belediye Başkanı ve MHP adayı İhsan Biçiçi'nin seçim tekrar kazancağı beklentisi yüksekti. Ancak sandıkların açılması ile birlikte öne geçen Saadet Partisi adayı Turgut Özdem son sandığa kadar önde götürdüğü seçim yarışında Delice Belediye Başkanı olarak çıkmayı bildi. Delice'de ikinci parti ise AK Parti adayı Yüksel yorulmaz oldu.

/*/*/**//*

Zafer Özçelik'in

AK Parti ilçe başkanını tüfekle yaralayan muhtar adayı serbest bırakıldı AK Parti ilçe başkanını tüfekle yaralayan muhtar adayı serbest bırakıldı

Karakeçili ilçesinde seçim heyecanı oldukça yüksek olan ilçelerden biri oldu. Ak parti Adayı Hüseyin Özçelik ile Büyük Birlik Partisi Adayı Muhammet Öztürk arasındaki yarış son sandığa kadar sürdü. Ak parti Adayı Hüseyin Özçelik 34 oy farkla seçimi kazanan taraf oldu. Bu ilçede de AK Parti seçimi kazanırken aday değişikliğine gitmişti.

//****//*//**/

Hacılar Bağrıaçık'la devam

Sonucu merakla beklenen beldelerden biride Hacılar Beldesi idi. CHP Adayı Ali Çolak ile mevcut Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Memduh Bağrıaçık arasında geçmesi kesinleşen yarışta seçimi kazana mevcut Belediye Başkan Bağrıaçık oldu. Bağrıaçık ikinci kez Hacılar Belediye Başkanı oldu.

/*/*/*/*/*

Çerikli Şahin dedi

Kırıkkale'nin küçük beldelerinden biri olan Çerikli'de seçim oldukça heyecanlı geçti. MHP ile Ak parti arasında geçen seçimin galibi AK Parti Belediye Başkan adayı Nuh Şahin oldu.