AK parti Milletvekili Ramazan Can nöbetçi vekil uygulaması kapsamında İl Başkanlığından basın mensupları ile bir araya geldi. Can gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Can Meclis çalışmaları devam ettiğini meclis çalışmaları ayın 28 de bitirmeyi planladıklarını söyledi. Can 'Öncelikle iş kanunu ve sosyal sigortalar kanunu , torba yasa kanunu görüşülüyor. 100 maddeden 7. Maddeye gelindi. Önümüzdeki hafta çalışarak yeni yapılandırma taşeron yasası mecliste kamulaşarak yürürlüğü girecek ve meclis tatil olacak' ifadelerini kullandı.

SP Kırıkkale Başkanı Kutluca, “Kendilerini ifşa eden siyasetimizden rahatsızlar” SP Kırıkkale Başkanı Kutluca, “Kendilerini ifşa eden siyasetimizden rahatsızlar”

Seçim hazırlımız sürüyor

Cumhurbaşkanlığı adaylarını bu ayın sonunda açıklanacağını belirten Can Cumhurbaşkanlığı seçimi için parti olarak çalışmalarını aralıksız sürdüğünü söyledi. Can 'Memleketimizi ilgilendiren konularda bir araya geliyoruz. Sandığa sahip çıkalım kapsamında projesi kapsamında Pazar günü Türkiye geneli bölge Milletvekilleri görüşmeler yapacaklar. Koordinatör Milletvekilleri illere giderek toplantılara katılacaklar. Kırıkkale'de il başkanlığı istifasın ardından boşluk oluştu. Ama Merkez İlçe Başkanımız dün ilçe başkanlarını topladı. Sandıkta görev alacak arkadaşlarımıza neler yapılması gerektiği anlatılacak ' şeklinde konuştu.

İl başkanı haftaya

Milletvekili Ramazan Can il başkanlığı konusunda da önemli açıklamalarda bulundu. Can 14 isim ile yapılan temayül yoklamasından 14 isim çıktığını belirterek ' 14 isim üzerinde çalışma yapıldı. Bu 14 isim 8'e düştü. Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Süleyman Soylu başkanlığında 8 isim toplantı yapıldı. Son görüşme yapıldı. Son görüşmede isim sayısı 3'e indi. Bu 3 isimi Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak, Başbakanımız bu 3 isimden birini il başkanı olarak tayin edecek. Gelecek hafta içerisinde ve ya başında il başkanı kim olduğu açıklanır' şeklinde konuştu.

Beş bezemez bir araya geldi

İstifa eden İl başkanı Mehmet Demir'in hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Candemiri'in başarı çalışmaları ile il teşkilatın Türkiye genelinde başarılı ilk on teşkilat içerisinde yer aldığını söyledi. Can ' Bu bir bayrak değişimi yaptıkları hizmetten dolayı başta Mehmet Demir ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yeni bir teşkilat kurulacak. Bizim için öncelik memlekete partimize iyi bir hizmet' ifadelerini kullandı. Can muhalefetin çıkarttığı ve toplumda çatı adayı olarak görülen Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu konusunda ise Can 'Beş benzemez bir araya gelerek bir aday çıkardılar. Çıkardıkları aday da kendi teşkilatlarında alaka görmedi. Hatta çatlak seslerde çıkmaya başladı. Bakalım ne olacak. Adaya hayırlı olsun. Medeni bir yarış olsun.Ama benim inancım Ak Parti adayı ilk turda Cumhurbaşkanı seçileceği yönünde' şeklinde konuştu

Beraat etmediler yargılama devam edecek

Balyozda çıkan sanıklar tahliye edilmelerinin beraat ettikleri anlamına gelmediğini belirten Milletvekili Can 'Türkiye maalesef darbe yapılmayan bir ülke değil. 2012-2013 kadar bir çok darbe girişimi oldu. Yeniden yargılama yapılacak. Adil bir yargı ile yargılanacak suç işleyenler cezası verilmeli. Tahliye edilmeleri beraat anlamına gelmiyor. Abdullah Öcalan'ında bu yasadan yararlanacağı tahliye olacağı şeklinde söylentilerde tamamen asılsız. Onun dosyası daha önce Avrupa İnsan hakları mahkemesinden döndü. Öcalan bu durumlarda her zaman gündeme geliyor. Ama kesinlikle yararlanamaz. Yani İmralı'da cezasını çekmeye devam edecek' şeklinde konuştu.

Afet kapsamına alınabilir

Can son olarak geçen hafta yoğun yağış nedeniyle zarar gören vatandaşlara yönelik ve afet kapsamına alınma ile ilgili olarakta 'Tarımla ilgili afet ve dolu kapsamında raporlar tamamlandı. Onlar afet durumuna girdi. Son yağış için Kırıkkale Belediyesi ve Kırıkkale Valiliği raporları tuttu ve çalışmalar devam ediyor ' şeklinde konuştu.

*/**/*/*/*/*

Haftaya biri il başkanı

AK Parti Milletvekili Ramazan Can'ın il Başkanı konusunda yaptığı açıklamadan sonra üç isim merak konusu oldu. AK Parti çevresinde konuşulan üç isimin Abdullah Öztürk, Mürsel Akçay, Avukat Enver Kılıç olduğu sızan bilgiler arasında

Mehmet Demir'in istifasından sonra boşalan AK Parti İl Başkanlığı için pek çok adayın isimi geçmişti. Toplam 14 isim il başkanlığı için yapılan temayül yoklamasında çıkmıştı. 14 isimle geçtiğimiz günlerde ilimize gelen Koordinatör Milletvekili olan Diyarbakır Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey bir görüşme yapmış bu isimler daha sonra Genel Merkeze davet edilmiş burada da bir görüşme yapılmıştı. Bu 14 isimden mezuniyet kıstası ele alındığında 6 isim daha elenmiş ve 8 isim kalmıştı. Bu 8 isimle geçtiğimiz hafta teşkilatlanmadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile bir görüşme yapmıştı. Soylu görüşmenin ardından üç isim konusunda karar kılmıştı. Kamuoyunun merakla beklediği üç isim AK Parti kaynaklarına göre Abdullah Öztürk, Mürsel Akçay ve Avukat Enver Kılıç olduğu belirtildi. Bu üç isimden birinin önümüzdeki hafta Ak Parti İl Başkanı olarak atanmasına kesin gözü ile bakılıyor.