Diyanet İşleri Başkanlığının talimatları doğrultusunda Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından sosyal medya aracılığıyla canlı yayın gerçekleştirilmeye başlandı. İlk canlı yayına katılan İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, ‘Aileyi Ayakta Tutan Değerler´ konusunda bilgiler verdi.

Milli Piyango'da büyük ikramiye tutarı belli oldu Milli Piyango'da büyük ikramiye tutarı belli oldu

HER HAFTA SALI GÜNÜ CANLI YAYIN

Kırıkkale İl Müftülüğü sosyal medya üzerinden dini sohbetler içeren canlı yayınlara başladı. Diyanet İşleri Başkanlığının talimatları doğrultusunda başlatılan sohbetler her hafta düzenli olarak gerçekleştirilecek. Diyanet işleri başkanlığının ailenin korunması ve kollanması için, Kur´an-ı Kerim ve sünnet ekseninde, Dini bilgilerin sahih bir şekilde vatandaşlara ulaştırılmasını sağlamak amacıyla başlatılan proje doğrultusunda sosyal medya üzerinden başlatılan canlı yayın programlarının Salı günleri Saat.14.00´da gerçekleşeceği bildirildi. Canlı yayınların Kırıkkale İl Müftülüğüne ait sosyal medya adresi üzerinden yapılacağı açıklandı.

AİLEYİ AYAKTA TUTAN DEĞERLER

Uzman Vaiz Dr. İbrahim Sağlam´ın sunuculuğunu yaptığı ilk programın konuğu Kırıkkale İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar oldu. İl Müftüsü Yaşar, Aileyi Ayakta Tutan Değerler konusunda bilgiler verdi. Müftü Yaşar “Aileyi ayakta tutacak olan sevgi, saygı, sadakat, samimiyet, sabır ve sohbet gibi manevi değerler, yaşatılıp hayat bulduğunda umulur ki o yuvaya selamet ve esenlik ulaşır. Hz. Peygamber´in hanesinde manevi değerleri yaşatan, yuvasını cennet bahçesine çeviren, Hz. Hatice´ye Allah, Cebrail ile özel olarak selam göndermiştir. (Buhari, Menâkıbü´l-Ensar 20.) Günümüzde de ailelerde millî ve manevi değerler yaşanır/yaşatılırsa, Resulüllah (s.a.s.) ve onun Ehlibeyti örnek alınırsa, Yüce Allah´ın “Selam” ismi bu hanelerde de tecelli edecektir” dedi. Haber: Kenan Kuzucu