YARDIMDA HEPİMİZ ENSAR OLMALIYIZ

İhtiyaç sahiplerinin sorunlarının giderilmesine yönelik çalışma gerçekleştiren Kırıkkale Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği, Yenidoğan Mahallesi 605. Sokak No:9´da düzenlene törenle açıldı. Açılı törenine Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, Milletvekili Abdullah Öztürk, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği temsilcisi Halim Bakır, Vuslat Dernek Başkanı İbrahim Gürses ve çok sayıda davetli katıldı.

 

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Meteoroloji uyardı! Kırıkkale’yi fırtına vuracak! Meteoroloji uyardı! Kırıkkale’yi fırtına vuracak!

Derneğin açılış kurdelesi, yapılan dualar eşliğinde Vali Haktankaçmaz, Milletvekili Öztürk, Belediye Başkanı Saygılı, il temsilcisi Bakır ve davetlilerin katılımıyla kesildi. Daha sonra dernek binasını gezen protokol üyeleri, ihtiyaç sahiplerine yönelik önemli çalışmaların gerçekleştirildiğine vurgu yaptılar.  Faaliyetler hakkında bilgi veren Gürses, “Eğitim amaçlı çalışmalarımızda var. 2007 yılından itibaren gönüllü olarak faaliyetlerimizi yürütüyoruz. 400 ihtiyaç sahibine giyecek verildi, 10 ton kömür dağıttık. Somali´de 2 adet su kuyusu açtırdık. Üniversite öğrencilerimizle 2016 yılında 4 TIR´ı Halep´e gönderdik” dedi.

 

HAYIRDA HEP BİRLİKTE YARIŞMALIYIZ

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Allah sizlerden razı olsun. Çok aktif bir şekilde çalışan kardeşlerimiz bulunuyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Gönülden çalışıyorlar ve başarıyorlar. İnşallah bu şekildeki hayır derneklerimizin sayısı her geçen gün artar. Bizde onlarla hayırda yarışmaya varız. Kırıkkale Belediyesi olarak yaptığınız bütün çalışmalar adına sizlere sonsuz teşekkür ederim” dedi.

 

3 MİLYON SURİYE´LİYE KUCAK AÇTIK

Milletvekili Abdullah Öztürk, “Bizler ülke olarak ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanındayız. Yardımda hepimiz ensar olmalıyız. Bir Müslüman olarak Türk milletinin bir ferdi olarak burayla gurur duydum. Yardım eli derneği her alanda güzel çalışmalara imza atıyor. Bunlar bizleri son derece mutlu etti. Ülke genelinde 81 il genelinde bu temsilcilikleri kurulmaya başlandı.  Özellikle gariplere ve ihtiyaç sahiplerine yardım ediyoruz. Yardım etmek çok önemli. Ülke olarak üç milyon Suriye´li vatandaşı ülkemiz topraklarında barındırıyoruz” şeklinde konuştu.

 

ÜLKE OLARAK İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YANINDAYIZ

Son olarak konuşma yapan Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, “Vatandaşlarımız hangi adrese gideceğini bildiği için bu gibi dernekleri önemsiyor. Buralarda verilen eğitimler kapsamında da güzel çalışmalar yapılacak. Bu dernek çatısı altında bir araya gelen arkadaşlarımıza ve diğer sivil toplum kuruluşlarında aynı sektörde faaliyet gösterenler önemli çalışmalara imza atmaktadır. Ülke olarak her zaman bu gibi derneklerle birlikte ihtiyaç sahiplerinin yanlarında olduğumuzu bir kez daha göstermiş bulunmaktayız” ifadesinde bulundu.