İç Anadolu´da da vatandaşlar 'Evde kaldı'

 

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Kırıkkale başta olmak üzere yurt genelinde, 'Evde Kal Türkiye' çağrısına büyük oranda uyulduğu görüldü. Kırıkkale´de parklar, meydanlar ve işlek caddelerde sakinlik göze çarptı.

 

EVDE KAL

Konya´da yılın her dönemi yoğun ziyaretçi alan Mevlana Meydanı´nın yanı sıra Alaaddin Bulvarı, Zafer Meydanı, Kültür Park, Kılıçarslan Şehir Meydanı, Konya Büyükşehir Belediye Stadı çevresi ile Otogar ve Kule Kavşağı´nda genellikle yoğunluk yaşanmadı. Karaman´da Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve İsmet Paşa Caddesi, 1´inci ve 2´nci İstasyon caddelerinde sakinlik sürerken, Aksaray´da da kent genelinde vatandaş yoğunluğunun olmadığı görüldü.

 

Hasandede Köy içine 18 bin metrekare kilit parke Hasandede Köy içine 18 bin metrekare kilit parke

ARAÇ VE YAYA TRAFİĞİNE KAPATILDI

Afyonkarahisar´da ise 'Evde kal' çağrılarına uyulduğu ve kent genelinin sakin olduğu gözlendi. Kayseri, Sivas, Nevşehir, Yozgat, Niğde, Kırıkkale ve Kırşehir´de, vatandaşlar 'Evde kal' çağrısına büyük oranda uydu. Kayseri´nin işlek yerlerinden Cumhuriyet Meydanı, Millet ve Sivas caddeleri, İnönü Bulvarı ve Mimarsinan Parkı gibi alanların kısmen sakin olduğu görüldü. Sivas´ta, Atatürk Caddesi tedbirler kapsamında araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

 

CADDELERDE SAKİNLİK GÖZE ÇARPTI

Nevşehir´de, bazı caddelerin trafiğe kapatılmasının ardından halkın 'Evde kal' çağrısına büyük oranda uyduğu görüldü. Kapadokya bölgesinde, yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden olan alanlarda sakinlik sürdü. Yozgat ve Niğde´de cadde ve meydanların boş kaldığı gözlendi. Kırıkkale ve Kırşehir´de de parklar, meydanlar ve işlek caddelerde sakinlik göze çarptı.