GÜNCEL 25.06.2020 15:40:08
HÜSEYİN KAHYA BİR ANIT MEZAR HAK ETMİYOR MU?

HÜSEYİN KAHYA BİR ANIT MEZAR HAK ETMİYOR MU?

Kırık Köyü Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Demirel, Kırıkkale´de MKE´nin tesisleşmesini sağlayarak, il olmamızı sağlayan Hüseyin Kahya´ya vefasızlık yapıldığını açıkladı.

KIRIKKALE ONUN SAYESİNDE VAR

Kırık Köyü Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Demirel, Kırıkkale´nin kurucusu olarak bilinen Hüseyin Kahya Hiçyılmaz´a yeni bir anıt mezar yapılması gerektiğini ifade ederek “Kırıkkale´nin kuruluşunda kuşkusuz en önemli karakter Hüseyin Kahya´dır. MKE Fabrikalarının kurulması için bütün variyetini devletine bağışlayan ve hem Türkiye´nin yerli ve milli silah üretiminde atağa kalkmasını sağlayan hem de Kırık Köyü üzerinde Kırıkkale´nin kuruluşuna vesile olan Hüseyin Kahya´dır. MKE Fabrikaları inşaatlarının durduğu zamanda yek pare kampanyalar düzenleyip, inşaatların devam etmesini sağlayan bugün Türkiye´nin gururu haline gelen MKE´nin en güçlü atılımı yapmasına vesile olan adamdır Hüseyin Kahya. Azmiyle, karakteriyle fabrikaların kurulmasında en büyük pay sahibi olması nedeni ile o zaman ki devlet erkanı tarafından Hiçyılmaz soyadı verilen, cefakar bir önderdir Hüseyin Kahya” ifadelerini kullandı.

MKE´YE VE KIRIKKALE´YE YAKIŞIR ANIT MEZAR

Hiçyılmaz Ailesinin de kendisi gibi vatanına, devletine, bayrağına bağlı olduğunu ifade eden Mustafa Demirel “Hüseyin Kahya´nın kardeşlerinin tamamı 1. Dünya Harbinde ve Kurtuluş Savaşında cephede savaş vermiş kişiler.  Torunu hain terör örgütü PKK ile mücadelede Şehadete yürümüş bir aslan parçası. Hüseyin Kahya Parkı ve Heykelinin yapılacağı zaman aile üyeleri Hüseyin Kahya yaşasaydı devletine yük olmazdı deyip, bugün Hüseyin Kahya Parkının bulunduğu kendi arsalarına, kendi paraları ile parkı yapmış ve içine Hüseyin Kahya´nın heykelini diktirmişlerdir. Hüseyin Kahya Hiçyılmaz´ın Kırık Köyü mezarlığında anıt mezarı bulunmaktadır. Anıt Mezar, zamanında MKE Genel Müdürlüğünce yapılmış ancak geçen zamandan dolayı mezar maalesef tahrip olmuştur. Ben aynı zamanda MKE Kırıkkalespor Başkanıyım, Sayın Genel Müdürümüzden rica ediyorum, MKE´ye, Kırıkkale´ye, Hüseyin Kahya´ya yakışır yeni bir anıt mezar yapsınlar. MKE´nin de, Kırıkkale´nin de ne kadar vefalı olduklarını göstersinler” dedi.

DEVLETİN VARLIĞINI HİSSETTİK

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer´in bu konularda çok hassas olduğunu vurgulayan Demirel “Sayın Valimiz bu konularda çok hassaslar, Allah ondan razı olsun. Muhtemelen anıt mezarın mevcut durumu hakkında bilgi sahibi değildi. Kendisi Başta Şehitler Anıtı olmak üzere Ballı Baba Türbesi gibi birçok sorunu ortadan kaldırdı. Kırıkkale´de devletin varlığını iliklerimize kadar hissettirdi. Bu konuda da elinden geleni yapacağına en azından MKE Genel Müdürüne konuyu aktaracağına eminiz. Köy mezarlığımıza ne zaman gitsek, otlar içerisinde kaybolmuş, geçen zaman nedeni ile tahrip olmuş anıt mezarı gördükçe utanç duyuyoruz. Vefasız olduğumuzu düşünüyoruz. Geçenlerde Ak Parti İl Başkanı ve Teşkilat üyeleri Kırıkkale´nin İl Oluşunun yıl dönümü nedeni ile mezarlığı ziyaret ettiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz böylesine bir günde Hüseyin Kahya´yı unutmadıkları için. Onlarda anıt mezarın halini görünce en az bizler kadar utanç duymuşlardır. Bu konunun çözümü için adım atacaklarını düşünüyoruz.” İfadelerini kullandı. HABER ÇAĞLAR ATMACA


Diğer Haberler

30.03.2024

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024