21 KOYUN TELEF OLDU

Olay, önceki gün Küreboğaz Köyü´nde meydana geldi. Bölgede küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Hüseyin Ülger´e ait 100 küçükbaş hayvanın bulunduğu ahıra sabaha karşı kurt saldırdı. Saldırı sonucu hayvanlardan 21´i telef olurken, 7´si ise ağır şekilde yaralandı.

 

KOYUNLARIN MELEMESİNE UYANDI

Sabah karşı saat 04.00 sıralarında koyunların seslerine uyandığını dile getiren Hüseyin Ülger, “Hemen sağ sola koştum. Kurt, hayvanları 4- 5 parçaya bölmüş ve tuttuğunu sürükleyerek götürmüş. Kayıp olan hayvanlarımızı arkadaşlarla birlikte aradık, aramaya da devam edeceğiz”

Kırıkkale İŞKUR, piyasa araştırması için sahaya indi Kırıkkale İŞKUR, piyasa araştırması için sahaya indi

 

YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYORUZ

Yaşanan olaylar sonrası Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Kürşat Ulusoy´u ziyaret eden Hüseyin Ülger,  başından geçen olayı anlatarak yetkililerden yardım istedi. Birlik Başkanı Ulusoy, yaşanan saldırının ardından yetkililerden konuyla ilgili çözüm beklediklerini söyledi.

 

YARALI KOYUNLARA DİKİŞ ATILACAK

Daha sonra Birlik Başkanı Ulusoy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinden bir veteriner alarak olay yerine gitti. Olay yerinde incelemelerde bulunan veteriner 21 koyunun telef edildiğinin 7 koyunun ise yaralandığı raporunu tuttu.

 

BENİM KUZULARIM TELEF OLDU

Yaralı koyunlara ilçe tarım olarak müdahale edeceklerini söyleyerek, daha sonra köyden ayrıldılar. Göz yaşlarına hakim olamayan Hüseyin Ülger, “Benim kuzularım ve koyunlarım telef oldu. Bankadan kredi çekerek ne hayallerle almıştım. Hayallerimi kurtlar parçaladı” diyerek yetkililerden yardım istedi. 

ÖZEL HABER

KENAN KUZUCU