YÜKSEK KATILIM

Kırıkkale Şubemizin 8. Olağan Genel Kurulu, Beyaz Saray Otel´de Genel Başkan Vekilimiz Av. Hüseyin Öz´ün katılımlarıyla gerçekleştirildi. Şube Genel Kuruluna Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, Kırıkkale Şube Başkanı Celal Yünlü, Ankara 1 No´lu Şube Başkanı Raşit Şahin, Ankara 4 No´lu Şube Başkanı Yusuf Güler, Çorum Şube Başkanı Mustafa Köroğlu, Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, Kırşehir İl Başkanı Hızır Gürler ve yönetim kurulu üyeleri, Genel Merkez Kadın Komitesi adına Derya Onat, Kırıkkale Belediyesi Özel Kalem Müdürü Bülent Özkan, İnsan Kaynakları Müdürü Celalettin Özel, Halk Eğitim Müdürü Ahmet Süreyya Kılıç, Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Uygun ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Komitelerimizin başkan ve yardımcıları, delegeler, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.

KIRIKKALE BİR İŞÇİ VE MÜCADELE ŞEHRİ

Genel Kurula hitaben bir konuşuma yapan Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Sendikamız HİZMET-İŞ´in Kırıkkale´de uzun yıllara dayanan bir geçmişi olduğunu belirterek, “HAK-İŞ/HİZMET-İŞ olarak Kırıkkale´de mücadelemiz 1980´li yılların sonunda başladı. 1992 yılında mücadelemiz güçlenerek devam etti. Kırıkkale bir işçi ve mücadele şehri. Özellikle savunma sanayinin kalbinin attığı bu şehirde bulunmak bizim için çok önemi” dedi. Sendikanın taşerona kadro verilmesi noktasında verdiği mücadeleyi anlatan Öz, konuşmasına şöyle devam etti: “2008 yılında başladığımız ve 2014 yılında zirve yapan mücadelemiz. 2014 yılının Ocak ayında Ankara´da Bilkent Otelde 7.000 taşeron emekçinin katıldığı bir toplantı ile kamuoyuna güçlü bir şekildi duyuruldu. “Sendika Seni Korur”, “Hakkın Bize Emanet” sloganlarıyla emekçi arkadaşlarımızı Sendikamız HİZMET-İŞ ve Konfederasyonumuz HAK-İŞ´e bağlı sendikalarımızın çatısı altında toplanmaya davet ederek destek istedik. Daha 2014 yılı bitmeden 6557 Sayılı Yasal düzenleme ile yeni bir döneme girildi. ÖSP gibi ne olduğu belli olmayan bir sistem hayata geçirilmek istendi. Biz buna karşı çıkarak bunu asla kabul etmeyeceğimizi her platformda en üst perdeden dile getirdik. Cumhurbaşkanımızın 5 Aralık 2017´de verdiği müjde ile bu mücadelemiz taçlandı. Kadro noktasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Başbakanımız Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanımız Jülide Sarıeroğlu ve Maliye Bakanımız Naci Ağbal´a teşekkürlerimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum” ifadesini kullandı.

YOĞUN ÇALIŞMA

Hizmet-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Celal Yünlü, ' Başkanlığına atandığım 4.12.2010 tarihinden 22.02.2018 den bu tarihe kadar sorumluluğunu taşıdığımız sendikamızı en iyi yere getirmeye çalıştım. İlk olarak üyelerimiz ve Sendika arasındaki kopukluğu düzeltmek oldu. Tüm Arkadaşlarımızı iş yerlerinde ziyaret edip onlarla hoş sohbetlere girdik ve yapacaklarımızla ilgili bilgiler verip fikir alış verişinde bulunduk. Bu diyalogumuzu sağladıktan sonra asıl işimiz Tüm Belediyelerimizdeki düzensiz ödenen maaşları her ay vaktinde ödenmesini sağlamak oldu. Bu işimizi düzelttikten sonra ikinci çabamız tüm üyelerimizin içerdeki birikmiş maaşları alabilmek için mücadelemiz başladı.O dönem belediye Başkanlarımızla ve Milletvekillerimizle yoğun bir görüşme mesaisi başlatmış olduk. ” diye konuştu.

Yapay zekadan Kırıkkale için deprem uyarısı! Yapay zekadan Kırıkkale için deprem uyarısı!

ÜYE SAYISINDA ZİRVE YAPTIK

Yünlü, “2011 Nisan ayında çıkan torba yasasından dolayı 1071 üyeden Milli Eğitim ve Emniyet Müdürlüğüne giden işçi arkadaşlarımızdan dolayı 348 üyeye düşmüştür. Hak-lş Konfederasyonumuz Genel Başkanımız Mahmut Arslan´ın Sayın Başbakanımız ve Bakanlarımızla görüşme yaparak zorlu bir mücadelenin sonucunda Tüm kamuda çalışan Taşeron işçi arkadaşlarımızın Sendikal hakka kavuşturmak olmuştur. Bıı hakka arkadaşlarımızı kavuşturduktan sonra yeniden mücadele başlatıp“.kadrolu almaları ve işçi statüsünde kalmaları için mücadele  başlattık bunda da başarılı olduk. Bu gün ise Şubemiz Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Kredi Yurtlar Kurumu, Yüksek İhtisas Hastanesi, MKE Destek Tesisleri Müdürlüğü İtfaiye Amirliği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çalışanları, Gençlik hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, Özel idare Bu Kurumlardaki Tüm çalışanlarımız bizlere üye olarak Bugün sayımız olan 1250 ulaştırmıştır. Ve Hak-iş Kendi iş kolunda zirve yapmış Türkiye birincisi“olup 615.000 üye sayısına Hizmet-İş Sendikamız 251 Bin 122 ulaşmıştır. Bize Üye olarak destek veren tüm işçi arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim. Öncelikle İlimizin güzide Basın mensupları Buraya gelerek bizleri onura eden sizlere teşekkür eder saygılarımı sunarım” dedi. Haber: Kenan KUZUCU