ÖĞRENCİLER BİLGİLENDİRİLDİ

Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Belediyesi, Kırıkkale Üniversitesi, MKEK Genel Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı, Kırıkkaleliler Vakfı ve Kırıkkale Dernekler Federasyonu işbirliği ile 21-24 Nisan 2016 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi´nde düzenlenen ve bu sene ilk defa gerçekleşen “Kırıkkale Tanıtım Günleri´nde” Kırıkkale Üniversitesi´de yerini aldı.

 

BÜYÜK KATILIM SAĞLANDI

Kırıkkale’nin yeni başkanına vatandaştan sevgi gösterisi Kırıkkale’nin yeni başkanına vatandaştan sevgi gösterisi

Atatürk Kültür Merkezi´nde (AKM)  başkentlilerin ziyaretine açılan Kırıkkale Tanıtım Günleri´nin açılış törenine, Vali Ali Kolat, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik Komisyonu Başkanı ve Van Milletvekili Prof. Dr. Beşir Atalay, Kırıkkale Milletvekilleri, Ramazan Can, Mehmet Demir, Abdullah Öztürk, Eski Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Kemal Albayrak, Turan Kıratlı, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Arslan, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, MKEK Genel Müdür Vekili Dr. Akif Akgül, Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, İl Protokolü, Meslek ve Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

ŞEKER TANSİYON ÖLÇÜMLERİ

Kırıkkale´ye özgü ürünler ile kültürel unsurlara ait stantların kurulduğu etkinlikte Üniversitesi büyük ilgi gördü. Kırıkkale Üniversitesi yayınlarının sergilendiği stantta şeker ve tansiyon ölçümleri, metabolizma yaşı hesaplaması ve vücut bileşimi hesaplaması yapıldı. Özellikle Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından tasarlanan, 2014 yılında düzenlenen yarışlarda 3.lük ödülü alan, hidrojen yakıtı ile çalışan, HİDROKALE isimli otomobil ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.