Hıdırellez etkinlikleri için bu kez Celal Bayar Parkı içinde farklı bir alan seçildi. Etkinliğe TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Harun Karabulut, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.Etkinlikler Mehter Takımı’nın coşku dolu dinletisi ile başladı. Protokol konuşmasına sıra geldiği anda elektrikler kesildi. 45 dakika süren elektrik kesintisi sırasında Ustalar Topluluğu Davul Zurna Ekibi dinleti yaptı. Ekibin dinletisine küçük izciler oynayarak eşlik etti.

En büyük sıkıntımız ay çekirdeği kabukları

Elektriklerin gelmesiyle protokol konuşmasına geçildi. Etkinliklerin açılış konuşmasını yapan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Hıdırellez’in Müslümanlık ile Türklüğün buluştuğu gün olduğunu ifade etti. Saygılı, “Bu gün aynı zamanda baharın geldiğini müjdeleyen bir gündür. Bu gün dileklerde bulunulan bir gündür. Bolluk ve bereketin habercisi bir gün. Bu gün tüm yurtta bugün dualarla ve dileklerle karşılanmaktadır” dedi. Belediye tarafından başlatılan temizlik kampanyasına değinen Saygılı, “Hızır (as) pisliğe gelmez. Temiz olan yere gelir. Bizde bununla ilgili olarak ve bu güne özel olsun diye bir kampanya başlattık. Vatandaşlarımızla birlikte şehrimizin temiz olmasına yönelik bir çalışma başlattık. Vatandaşlarımızdan bir isteğimiz olacak. Kapıcılarınız lütfen çöplerinizi saatinden önce dışarıya bırakmasın. Önce bırakıldığı zaman bir dağınıklık oluyor. Bir de bizim temizlik işleri olarak en büyük sıkıntımız ay çekirdeği kabukları. Bunları temizlemek temizlik işlerimize büyük sıkıntılar yaratıyor. Daha duyarlı olmanızı rica ediyorum” diye konuştu.

Baharın müjdecisi

Daha sonra kürsüye gelen Vali Ali Kolat “Hıdırellez Bayramının ülkemize, insanlığa ve ilimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Hıdırellez baharın müjdecisidir. Yaz ile Kış geçiş noktalarında Hıdırellez kutlamaları yapılıyor. Dolayısıyla ülkemizde ağırlıkla kutlanmaktadır. Kültür Bakanlığımız bu tür gelenek ve bayramlarımızın yaşatılması anlamında her yıl bu etkinliklerin sürdürülmesini arzu ediyor. İnşallah bu tür etkinliklerimiz artarak devam edecek. Katkı sağlayan emek veren herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Kolat oynadı

Protokol konuşmalarının ardından Ustalar Topluluğu dinletisi başladı. Ustaların oyun havalarına vatandaşlar oynayarak eşlik etti. Vali Ali Kolat da oyun havalarına dayanamayarak piste çıktı. Pistte hünerlerini sergileyen Vali Kolat’a diğer protokol üyeleri alkışlarla eşlik etti.

Pilav dağıtımında izdiham

Kırıkkale’de 14 bin kişi akraba evliliği yaptı Kırıkkale’de 14 bin kişi akraba evliliği yaptı

Etkinlik alanında geleneksel etli pilav dağıtımı yapıldı. Dağıtım çadırının önünde büyük izdiham yaşandı. İzdihama önlem alınmayınca görevliler ve vatandaşlar arasında tartışmalar yaşandı. Vali Ali Kolat ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da çadıra gelerek vatandaşlara pilav dağıttı.  Resmi kutlama etkinliklerinin yanı sıra Celal Bayar Parkı Hıdırellez pikniğine gelen vatandaşların renkli görüntülerine sahne oldu. Tıka basa dolan parkta kimi vatandaşlar toprağa dileklerini yazdı, kimisi de çadır kurup piknik yaptı.