GÜNCEL 14.08.2018 16:08:15
Hiçbir sendika Türk Metal kadar badire atlatmadı

Hiçbir sendika Türk Metal kadar badire atlatmadı

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Pevrul Kavlak, “Bu ülkede hiçbir sendika, Türk Metal kadar büyük badireler yaşamamış, bizim kadar büyük bir haysiyet kavgası vermemiştir” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK

Türk Metal Sendikası´nın 55. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen “55. Yıl Kurucular ve Yöneticiler Toplantısı” Anadolu Hotels Downtown Ankara´da yapıldı. Türk Metal´i kuruluşundan bugünlere taşıyan kadrolarda yer alan eski sendikacıları bir araya getiren toplantının açılış konuşmasını Türk-İŞ Sendikası Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak yaptı.

SENDİKALARI SELAMLADI

Kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı toplantıda keyifli anlar yaşandı. Özellikle Türk Metal Sendikası Onursal Genel Başkanı Mustafa Özbek´in konuşması büyük alkış aldı. 55. Yıl Kurucular ve Yöneticiler Toplantısı´nın açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Pevrul Kavlak, konuşmasına 1963 yılında bir avuç metal işçisinin büyük bir heyecanla kurduğu ve ondan sonra gelenlerin büyük fedakârlıklarla bugünlere taşıdığı kadrolarda yer alan tüm sendikacıları selamlayarak başladı.

TÜRK METAL´İN BAYRAĞINI HİÇ YERE DÜŞÜRMEDİK

Konuşmasına sendikanın Türk Metal´in kuruluşundan bugüne kadar yaşadığı zorluklara ve badirelere değinerek devam eden Genel Başkan Kavlak, “Bu ülkede hiçbir sendika, Türk Metal kadar büyük badireler yaşamamış, bizim kadar büyük bir haysiyet kavgası vermemiştir. Bu ülkede hiçbir sendikacı, sendikasını, emek ocağını, bizim gibi kanıyla, canıyla var etmemiştir. Allah bu sendikayı geçmişten bugüne kadar hep zorluklarla imtihan etti. Gün geldi. İşimizi, aşımızı bir kenara koyduk, bu vatan uğruna, bayrağımız ve bağımsızlığımız uğruna mücadele ettik. Bu uğurda şehitler verdik. Kurşunlara hedef olduk. Gün geldi kumpaslara, tezgâhlara hedef olduk zindanlara atıldık. Ama Türk Metal´in bayrağını hiç yere düşürmedik. Onu yükseğe, en yükseğe koymak için bedel ödedik. İşte bugün bu büyük mücadelenin öncüleri olan sizlerin karşısında bayrağı sizlerden devralan onu daha da yukarı koyabilmenin onurunu yaşayan bir kardeşiniz olarak duruyorum. Bugünleri gördüğümüz için Türk Metalimizi 55. şerefli yılına eriştirebildiğimiz için Allaha şükürler olsun” dedi.

ÇOK ZOR DÖNEMDE GÖREVE GELDİK

Genel Başkan Kavlak, konuşmasına genel başkanlık görevine çok zor bir dönemde geldiğini belirterek, genel başkanlık döneminde sendikamız Türk Metal´in bugün nasıl sarsılmaz bir kale haline geldiğini gerçekleştirdiği faaliyetlere değinerek anlattı. Sendikamız Türk Metal´in teşkilatlanma ve toplu sözleşme faaliyetlerini anlatarak konuşmasına devam eden Genel Başkanımız Kavlak, 81 bin üyeden 209 bin üyeye nasıl ulaştığımızı, Ankara, Ereğli´de, Didim´de, Kıbrıs´ta, Bursa´da, Sakarya´da ve Ereğli´de tamamladığımız yatırımlarımızı, Kıbrıs´ta, Çeşme ve Çerkezköy´de hedeflediğimiz yeni sosyal tesislerden bahsetti. Sendikamızın eğitim faaliyetlerine değinerek konuşmasına tamamlayan Genel Başkanımız Kavlak; “Türk Metal Araştırma ve Eğitim Merkezimiz faaliyetlerine başladı. Akad´emek Öğrenci Kurultayı´nın düzenlenemeye başladık. Öğrenci Kurultayında başarılı öğrencilerin tespit edilerek sendikamızda staj ve iş imkânının sağladık. Hakemli dergimiz Karatahta´nın yayın hayatına başladı. UAMİF etkinliklerinin yanı sıra Avrupa´da çok ses getiren Avrupa-Akdeniz Metal Sendikaları Birliği´nin Türk Metal´in önderliğinde faaliyetlerine başladı” diyerek sözlerini tamamladı.

KAVLAK´A TEŞEKKÜR

Genel Başkan Pevrul Kavlak´ın konuşmasını ardından kürsüye Onursal Genel Başkan Mustafa Özbek çıkarak kısa bir selamlama konuşması yaptı. Özbek, Türk Metal´in kuruluş tarihi, mücadeleleri ve bugünlere gelişi ile ilgili bilgiler verdi. Genel Başkan Pevrul Kavlak´a Türk Metal´in bugün bu noktaya gelişindeki emekleri dolayısıyla teşekkür etti. Pevrul Kavlak´ın çalışmalarından dolayı gurur duyduğunu belirterek bundan mutlu olduğunun altını çizdi. Özbek, Türk Metal tarihi boyunca emeği geçen herkese ayrıca teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. Haber Merkezi


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024