EMEKLİ ASTSUBAYLAR DESTEK VERDİ

Kırıkkale’de 186 şüpheli yakalandı Kırıkkale’de 186 şüpheli yakalandı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Kırıkkale Şubesi Şube Başkanı Yusuf Erdoğan Başkanlığına toplandı. Toplantı sonucunu Başkan Yardımcısı Emekli Astsubay Fazlı Güventürk basına açıkladı. Güventürk “ Memleketimizin birliğine karşı farklı eperyal güçlerin oyuncağı olarak kurulan ve uzun zamandır ülkemizin başına bela olan bir örgüt ile yıllardır mücadele ediyoruz. Bu örgütün Suriye uzantısı olan bölücü örgüte karşı başlatılan “Barış Pınarı”  operasyonunda canını ortaya koyarak mücadele eden meslektaşlarımıza desteğimiz tamdır. Bu Harekât her şeyin kendi kuralları içinde yaşandığı savaşlardan çok farklıdır. Bu harekât bir başka ülkenin toprağını almak, ele geçirmek ve ardından orada kalıcı olarak kalmak amaçlı değildir. Bu harekât bölgede bulunan istikrarsızlığı ve ülkemize karşı tehdidi yok etmek amaçlıdır” ifadesini kullandı.

 

NASIL MÜCADELE EDİLİRİ İYİ BİLİRİZ

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Kırıkkale şube Başkalığı adına açıklamalına devam eden Fazlı Güventürk “ bizim meslektaşlarımız bu operasyonlarda sivillere zarar vermemek için azami dikkat sarf ediyorlar. Bizler şehir içinde yapılan ve sivillerin zarar görmeden nasıl mücadele ediliri iyi biliriz. Zira bizlerde yıllarca bölgede bu konuda mücadele verdik. İşte bu hassasiyete azami dikkat eden ve edecek olan askerlerimize her kesimden desteğin eksilmeden artmasını ve çığ gibi destek eylemlerinin büyümesini istiyoruz.”

 

GÖREVE HEP HAZIRIZ

“Bize düşen devletin milletin yanında olmak ve askerlerimize desteğimizi azami derecede sürdürmektir. Şehitler diyarı Kırıkkale´miz de her eve her dükkâna bir bayrak asarak bu desteğimizi göstermeyi amaçlıyoruz. Bu bağlamda tüm hemşerilerimize mekânlarına bayrak asmasını ve bu şekilde desteklerini göstermelerini istiyoruz. Biz meslektaşlarımızın manen yanındayız. Bugün bize görev verilse bugün sandıktan çıkarıp giyer üniformamızı, takarız silahımızı ve düşünmeden, gözümüzü kırpmadan cepheye koşarız” ifadesini kullandı. Kırıkkale Emekli Astsubayları dernek binalarına bayrak asarak meslektaşlarına desteklerini gösterdiler. HABER: EMEL SELCİ