GÜNCEL 8.04.2016 09:39:16
HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIKTIR

HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIKTIR

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun 7-13 Nisan tarihleri arasında kutlanan Sağlık Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu. ‘Her şeyin başı sağlıktır´ diyen Müdür Uzun, “Sağlığı yerin de olmayan bir insan hiçbir

 

DOĞRU VE SAĞLIKLI DÜŞÜNEBİLMEK

Müdür Uzun, bir insanın hastalıksız, rahat, huzurlu, neşeli bir hayat yaşamasına sağlık dendiğini dile getirerek, “Her şeyin başı sağlıktır. Sağlığı yerin de olmayan bir insan hiçbir şeyde başarı kazanamaz. Zayıf ve hasta bir kimsenin bilgisi, düşüncesi de genel olarak zayıftır. Doğru ve sağlıklı düşünebilmek, çok şey öğrenerek başarılı olabilmek vücut ve ruh sağlığının yerinde olması ile mümkündür. Sağlıklı olmak ve sağlıklı yaşamak, bir insanın hem hakkı hem de en önemli görevlerinden biridir”

 

SAĞLIĞI YERİNDE OLAN İNSANLAR MUTLUDUR

“Sağlıklı olmak için, sağlık bilgilerini öğrenerek uygulamak, spor yapmak, sağlığa uygun beslenmek, temizliğe dikkat etmek hastalıklardan korunmak, mevsime göre giyinmek ve hastalanınca tedavi olmak başta gelir. Sağlık konusu, yalnız kişiyi değil, milleti hatta tüm insanlığı ilgilendiren bir konudur. Sağlığı yerinde olan insanlar mutludur. Ülkenin ekonomisine katkıları vardır. Rahatça çalışıp bol kazanç elde ederler. Sağlıklı ve mutlu insanlardan da sağlıklı ve varlıklı bir millet meydana gelir. O halde sağlığımızı korumakla bir vatandaşlık görevimizi de yerine getirmiş oluruz”

 

SAĞLIKTA BÜYÜK ADIMLAR ATILDI

“Sağlığına özen göstermeyen insanlardan meydana gelen milletler, güçsüz, bilgisiz, fakir ve geri kalmış milletlerdir. Bu milletlere gıda yardımı yapmak salgın hastalıklarında ilâç ve sağlık elemanı göndermek ve onları eğitmek bir insanlık görevidir. Türkler, yüzyıllardan beri sağlığa çok önem veren bir millettir. Bir çok caminin yanında daruşşifa, hastane, hamam, çeşme vs. yaparak insan sağlığına gereken önemli verdiler. Lokman hekim, İbni Sina, Mazhar Osman gibi dünya çapında büyük hekimler yetiştirdiler. Cumhuriyet döneminde de sağlık alanında büyük adımlar atıldı”

 

DÜNYA SAĞLIK TEŞKİLÂTI

“Birçok hastane, sanatoryum, prevantoryum (verem savaş dispanseri), sağlık evi, dispanser, doğum evi açılmış, sıtma savaşında, özellikle veremle savaşta büyük başarılar sağlanmıştır. Dünya milletleri sağlık işlerinde birbirlerine yardımcı olmak için, Birleşmiş Milletler Örgütüne bağlı olarak 7 Nisan 1947´de Dünya Sağlık Teşkilâtını kurdu. Bu nedenle her yıl Nisan ayının yedinci günü “Dünya Sağlık Günü” olarak kutlanır.

 

TÜRKİYE DE BU KURULUŞA ÜYEDİR

“Dünya Sağlık Teşkilâtı, şimdiye kadar birçok hastalık üzerinde araştırmalar yapmış, dünyanın geri kalmış bölgelerine her türlü yardımı ulaştırmıştır. Trahom, böcek ve barsak kurtları, sıtma ve şehirleşme konularıyla ilgili çalışmalar yapmıştır. Günümüzde “AIDS” ve “Kanser” gibi henüz tedavisi tam bilinmeyen hastalıklar üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir. Her sene yaptığı çalışmaları dergi, broşür, resim ve yazılarla dünyaya bildirmektedir. Türkiye de bu kuruluşa üyedir. Sağlık günü ve haftası münasebetiyle halkımıza sağlık konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatarak, sağlıklı mutlu güzel bir yaşam diliyoruz” dedi.


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024