Gelin hepimiz özeleştiri yapalım. Birçoğumuz düğünlerde havaya ateş ettik. Hatta bundan aşırı da zevk aldık. Ancak düşüncesiz davrandık. Hiç havaya sıktığımız kurşunun nereye nasıl düşeceğini hesap etmedik.

Kırıkkale’nin genç sporcuları keşfediliyor! Kırıkkale’nin genç sporcuları keşfediliyor!

Henüz yeni, Ramazan Ayından önce Keskin´in Üçevler Köyünde, 20 yaşında ki bir delikanlı serseri kurşundan dolayı hayatını kaybetti. Geçen yaz döneminde tam 20 vatandaşımız serseri kurşun ile yaralandı. Yaralandı deyip geçmeyin, sakat kalan, görme yetisini kaybeden vatandaşlarımız var. Yine geçen sene serseri kurşundan dolayı 25 mala zarar işlemi yapıldı. Arabasına kurşun düşen, evinin camı kırılan, Allah korudu diyen vatandaş.

Şunu aklımızdan çıkartmayalım! Havaya sıktığımız her kurşun yere düşüyor. Bir insanın kafasına düşme olasılığı yüksek bir ihtimal. Silahı hepimiz seviyoruz ancak bilinçsiz kullanıyoruz. Silah düğünde havaya ateş etmek için değildir. Stres atılacaksa poligona gidilir dilediğiniz kadar ateş edilir.

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğüne Mahmut Çorumlu´nun gelmesi ile Kırıkkale´de emniyetin varlığını hissettik. Emniyetin sadece olaylara müdahale etmediğini, olayları önleme anlamında çalışmalar yaptıklarını da gördük. FETÖ ve Uyuşturucu konusunda Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğünün çok başarılı çalışmalarına tanık olduk. Onların yakaladığı, savcılığın bıraktığı isimlerin yurtdışına çıktığını gördük. Emniyet işini yaptı ne yapsın adamlar demekten kendimizi alamadık. Yine KOM´a bağlı Narkotik birimlerinin şehirde neredeyse torbacı bırakmadığına tanık olduk. Çok değil daha 2 yıl önce Cumhuriyet Meydanında uyuşturucu satıldığını konuşuyorduk, gazete köşelerinde okuyorduk. Asayiş konusunda artık Kırıkkale ile özdeşmiş Duran Er Yay Müdür ve ekibinin üstün başarılarını sürekli izliyoruz. Toplumun içerisinde olmaları, toplumla insani ilişkiler kurmaları, herkesin kolayca ulaşabileceği bir konumda olmaları ve olaylara müdahale başarıları ile halkımıza güven vermeye devam ediyorlar.

Kırıkkale İl Emniyet Müdürümüz bu seferde düğünlerde silah atılmasına kafayı taktı. Müdür Beyin gayesi düğünleri basalım, silahlarına el koyalım değil. Müdür Beyin gayesi silah konusunda toplumsal bir refleks ortaya koymak. STKlar ile Basın ile Düğün Sahipleri ile kısacası tüm Kırıkkale ile birlikte bir mücadele ortaya koyup, düğünlerde silah atılmasını tarihe karıştırmak. Olmaz mı? Bence olur!

Cuma Hutbesinde, tüm Camilerimizde silah konusunda açıklamalar yapıldı. Düğün sahipleri ile toplantılar yapıldı. Her Düğüne bir polis uygulaması başlatıldı. İl Emniyet Müdürü ve Valimiz düğünlere katıldılar. Şube Müdürlerimizin her biri bir düğündeydi. Amaçları düğünlere katılıp, misafirleri rahatsız etmek değil. En az düğün sahibi kadar misafirlerle ilgilenmek, en az misafirler kadar eğlenmek ve en az düğün sahibi ve misafirler kadar silah sıkılmasına engel olmak.

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğünün “Her Düğüne bir polis” projesini Güvenlik Şube Müdürlüğü üstlendi. Güvenlik Şube Müdürü Ertan Soykuvvet´te emniyetimizin gizli kahramanlarındandır. Esnaf Odaları seçimlerini geride bıraktık. Her bir oda da kıyasıya rekabetin olduğu seçimler vardı. Hepsinden alınlarının akı ile çıktı güvenlik şube. Yine Genel Seçimleri geride bıraktık. Uzun zamandır ilk defa 4 parti milletvekili çıkartmak için mücadele etti. Şehrimizde 3 miting, onlarca toplantı organize edildi. 4 partinin gençlik kolları sahada çalışmalar yaptılar. Güvenlik Şube işini o kadar sıkı tuttu ki çok şükür hiçbir olay yaşanmadan seçimleri de atlattık. Tabi halkımızın ve siyasetçilerimizin de sağduyularını unutmamamız gerekiyor. Güvenlik Şube Müdürlüğünün “Her Düğüne bir Polis” projesini de başarı ile tamamlayacağını düşünüyorum.

İl Emniyet Müdürümüz Sayın Mahmut Çorumlu´ya ne kadar teşekkür etsek az. Hem böyle bir ekibi ortaya çıkarttığı için, hem de Kırıkkale Halkı ile Emniyet Güçlerini birleştirdiği için. Kırıkkale insanı hep üstten bakan müdürler gördü, Kırıkkale insanı hep bürokratın gözünde 2. Sınıf insan muamelesi gördü. Muhakkak daha önce de vardır ancak ben ilk defa Kırıkkale İnsanına YİĞİT diyen ve bunu sözde değil, yürekten söyleyen bir müdür gördüm. Yiğit Kırıkkale´nin Yiğit Müdürü iyi ki varsınız…

Gelelim halkımıza… Sevgili Kırıkkaleliler, düğünlerimizde ki polislerin daha önemli görevleri olduğunu unutmayalım. Terör, uyuşturucu, asayiş gibi çok daha önemli sorunlarımız var. Şimdi biz polisleri düğünlerimizde avare edeceğiz. Her bir polis başımızın tacıdır, elbette misafir ederiz ancak mesailerinden çaldığımızı unutmayalım. O polisler ek mesai yapıyorsa, devletimiz mesai ücreti verecek. Normal mesai yapıyorlarsa daha önemli çalışmalardan geri kalacaklar. Gönüllü geliyorlarsa aileleri ile geçirecekleri vakitten çalacaklar. Gelin hep birlikte düğünlerde silah atmayalım, atanlara müsaade etmeyelim, direnenleri polise teslim edelim. Bu sayede hem serseri kurşunların açtığı maddi ve manevi hasarları engelleyelim. Hem de Polislerimizin daha önemli konularla mücadele etmelerinin önünü açalım. Kırıkkale Halkı istediği an her şeyi yapar. Her düğüne bir polis yerine, hepimiz birer polis olalım konuyu kökten ve bir daha açılmamak üzere kapatalım.