İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi desteğiyle Kırıkkale Tüm Engelliler ve Engelsiz yaşamı Destekleme Derneği tarafından açılan takı tasarım kursuna katılan engelliler hem öğreniyor, hem de günlük 40 TL kazanıyor. Engellilere imkan tanıdığında neler başara bildiğinin bir kez daha ortaya çıktığını belirten Dernek Başkanı M.Emin Erkoç, bu tür çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

AİLE EKONOMİLERİNE KATKIDA BULUNUYORLAR

Kırıkkale Tüm Engelliler ve Engelsiz yaşamı Destekleme Derneği tarafından Takı Tasarım Kursu açıldı. Okulların tatil olmasıyla birlikte Merkez Endüstri Meslek Lisesi binasının kullanıldığı kursa İŞKUR maddi destek sağlarken, Halk Eğitim Merkezide takı tasarım eğitmenleriyle destek veriyor. Kursa başlayan engelliler kısa zamanda el becerilerini konuşturarak üretime başlamış durumda. Tespih, bileklik, hediyelik ürünler gibi çeşitli takı ürünleri üreten engelliler, kendilerine fırsat verildiğinde neleri başarabildiklerini ortaya koydular. Tekerlekli sandalye, koltuk değnekleri ile kursa gelen engelliler bir taraftan meslek öğreniyor ve üretime katkıda bulunuyor, diğer taraftan da İŞKUR tarafından ödenen 40 TL tutarında yevmiyeleri ile aile bütçesine katkı vermenin mutluluğunu yaşıyor.

ENGELLİLERİMİZ ÜRETİYOR

İnternetin yeni trendi! Halıdaki telefonu bul! İnternetin yeni trendi! Halıdaki telefonu bul!

Kırıkkale Tüm Engelliler ve Engelsiz yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Mehmet Emin Erkoç “Engellilere yönelik İŞKUR ve Halk Eğitim desteğiyle düzenlediğimiz takı tasarım Kursumuz tüm güzelleri ile devam ediyor. Üyelerimiz Hem bir meslek sahibi olmanın hem de İŞKUR tarafından kendilerine ödenen günlük 40 TL tutarındaki yevmiyeden dolayı aile bütçesine katkıda bulunmanın sevincini yaşıyorlar. Engellilerimize imkan verilir kendilerine engel olunmazsa yapamayacakları hiçbir şey yoktur yeter ki fırsat verilsin. Tüm Engelliler Derneği olarak Engellilerimizi bir şeyler üretirken görmek bizleri çok mutlu ediyor. Engellileri mutlu görmek her şeye değer” ifadesini kullandı.

7-8 ADET KURS AÇTIK

Bu tür çalışmaların devam edeceğine vurgu yapan Başkan Erkoç “Dernek olarak bu tür kurslara çok önem veriyoruz 3 yıllık bir dernek olmamıza rağmen 7-8 adet kurs açtık ve açmayacak devam edeceğiz. Aslında biz bu kurslarda aracıyız katılımcı sağlıyor kursunun konusu hakkında fikirlerimizi söylüyoruz kursu Halk eğitim açıyor İşkur da kursiyerlere harçlık vererek destek sağlıyor.  Kurumlarımızdan ve Sayın Valimizden Allah razı olsun. En Büyük Engel Sevgisizliktir diyor, tüm Halkımızı Engelliler ve Aileleri ile kucaklaşmaya davet ediyorum” dedi. HABER: EMEL SELCİ