SİYASET 29.03.2015 18:25:16
Hedef  Yeni Anayasa

Hedef Yeni Anayasa

AK Parti Danışma Kurulu Kültür merkezinde yapıldı. Danışma kurulunda söz alan parti yöneticileri Kırıkkale'de seçimi 3-0 almak için çalışacaklarını ifade ettiler. Koordinatör Milletvekili Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulu s

AK Parti İl Danışma  Kurulu toplantısı Kültür merkezinde yapıldı. Toplantıya AK Parti Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Koordinatör Milletvekili  Mardin  Milletvekili  Gönül Bekin Şahkulu , Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Başkanı Mürsel Akçay ve yönetim kurulu üyeleri, Merkez İlçe Başkanı Enver Kılıç ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri, Milletvekili aday adaylarının büyük bir kısmı, İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay ve il genel meclis üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Nurgül Doğmuş ve yönetim kurulu üyeleri, Gençlik Kolları Başkanı Müjdat Yurtseven ve yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, AK Parti ilçe ve belde başkanları ve mahalle başkanları olmak üzere toplantıya tam kadro katılım sağlandı.

Divan seçildi

İl Danışma toplantısı divanın seçilmesi ile başladı. Divana Seçim İşleri sorumlusu Anıl Böke, Kadın Kolları Başkanı Nurgül Doğmuş, Gençlik Kolları Başkanı Müjdat Yurtseven, Parti yöneticileri Mehmet Özkan ve İshak Gencer seçildi. Divan seçiminin ardından Saygı duru ve İstiklal Marşı okundu.

Rekor kıracağız

Danışma kurulunun  açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay, 7 Haziran’da yapılacak seçimler için çalışmaya başladıklarını  Ak Parti’ye gönül vermiş aday adaylarını hepsinin birbirinden değerli olduğunu söyledi. Akçay AK partinin Türkiye siyasi tarihinde bir ilke imza atarak STK üyelerinin Milletvekili adaylarını belirlemesinde rol verildiğini söyledi. Geçen hafta yapılan oy kullanımında 576 STK üyesinin oy kullandığını belirtti. Akçay, ‘2011 seçimlerinde Kırıkkale’den yüzde 62 oy aldık. Akabinde ilk defa yapılan halkın kendi iradesiyle seçtiği Cumhurbaşkanlık seçiminde yüzde 64 oy aldık. İnanıyorum ki önümüzdeki seçimde bunun da üzerinde bir oy alıp yine Kırıkkale tarihinde en fazla oy oranıyla rekor kıracağız . Bu seçimde de hedefimiz 3-0 yapmak. Bizim aday adaylarımız bu davaya hizmet etmek için aday adayı olduklarını ve aday olmasalar bile bu davaya hizmet etmeye devam edeceklerini vurguladılar. Bu davaya hizmet etmek onurdur şereftir.Hiç bir aday arkadaşımız bir koltuk kapma yarışında değil hizmet yarışında” ifadesini kullandı. Akçay seçim içinde sandık kurulunda görev alan partililerle çalışma içinde olduklarını söyledi.

Hesap vermeyi de hesap sormayı da iyi biliriz

İl Başkanı Akçay’ın arkasından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Saygılı siyasi rakiplerine sert mesajlar verdi. Saygılı Ak parti’de siyasetin Allah’ın rızasını kazanmak ve vatandaşın hayır duasını almak için yapıldığını söyledi. Saygılı Ak partinin bir dava partisi olduğunu bu davanın da hedefinin halka hizmet olduğunu belirtti. Başkan Saygılı milletvekili aday adaylarına uyarılarda da bulunarak ı “Bizlerde Allah korkusu var. Bu yüzden siyaset yaparken yanlış yapmamaya gayret gösteririz. Siyasette takibi rakipleriniz olacak. Ancak rakipleriniz sizlerden daha iyi görünmek için eleştiri yerine başak işlerlere uğraşabilir. Mesela iftira atabilir. İftiralarla sizi kirletmeye çalışabilir. İftiralarla önünüzü kesmeye çalışabilir. Biz önce Allah’a hesap veririz. Hesap vermeyi de hesap sormayı da iyi biliriz. Ben iddia ediyorum şimdi yerel seçim olsa 2014 yılında aldığımız oydan daha fazla alırız. Genel seçimlerde de aynı oy oranını alacağımıza inanıyorum” ifadesini kullandı. Başkan Saygılı konuşmasını son bölümünde çalışma içinde oldukları projeler hakkında bilgi verdi.

Biz hizmet sevdalısıyız

Başkan Saygılı’nın konuşmasını ardından söz alan AK Parti Milletvekili Ramazan Can tüm aday adayı olan arkadaşlarını isimlerini okuyarak teşekkür etti. Can diğer aday adayları ile kendisin de hiçbir farkı olmadığını  ifade ederek “ Ben sizler gibi partimizin aday belirleme kriterleri içerisinde yer aldı. Bildiğiniz gibi 2011 seçimlerinde liste dışında kaldım. Ama partime küsmedim. Başbakanımızla randevu aldık ve partimiz için çalışmaya devam edeceğimizi söyledik. Yani siyasette kaybettiğinizi düşündüğünüz anda başka kazanımlar kazanıyorsunuz. 2014 yılında yapılan seçimlerde yine listede aldım ve Milletvekili oldum. Şimdi liste de alan arkadaşlarımızın %90 liste dışında kalacak. Önemli olan zaten liste dışında kaldıktan sonra partiye katkı yapmak.Ben buradan şunu söylemek istiyorum, liste dışında kalsam bile partimin çalışmalarında yer alacağım. Çünkü biz hizmet sevdalısıyız. Kırıkkale sevdalısıyız. Kırıkkale’yi avucumuzun içi gibi biliyoruz” ifadesini kullandı. Can konuşmasının son bölümünde de AK Partinin ülkede ve ilimizde yaptığı icraatlardan bahsetti.

Türkiye’de yaşayan insanlar için bir uyanış noktasıdır

7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerin önemine değinen Oğuz Kağan Köksal, “7 Haziran’daki hedef çok daha farklı. Türkiye genelinde AK Parti olarak vatandaşlara verdiğimiz sözler var. Bu sözlerin büyük bir kısmını yerine getirdik ama çok önemli bir kısmı ise çok istememize rağmen yerine getiremedik. Ne idi o. AK Parti olarak geçen seçim beyannamemizde önemli bir madde vardı. Diyorduk: iktidara geldiğimizde yapacağımız ilk işlerden birisi anayasayı değiştireceğiz, sivil insan haklarına dayalı, demokratik, insanın inandığı gibi yaşayabildiği, yarına umutla bakacağı bir anayasa yapacağız. Vatandaşa taahhütlümüzdü bu. Seçimlerde meydanlarında da bunu bağıra bağıra söyledik. Geldiğimizde dedik ki anayasayı değiştireceğiz, şunları şunları yapacağız. Ama maalesef bugün geldiğimiz noktada bunu yapabildiğimizi söyleyemiyoruz. Çünkü bunu yerine getirecek kadar milletvekili sayımız olamadı. Değiştirebilmemiz için muhalefetin yada bir kaçının hepsinin desteğine ihtiyacımız var. İki türlü ya herkes destekleyecek anayasa çıkarılacak veya referanduma gidilecek bir oyu alır isek bunu yapabilmemiz lazımdı. 2-3 sene bunun üzerinde çalışıldı. Her fedakarlık yapıldı. 45-50 madde de anlaşıldı. O kadar uğraşmamıza rağmen bu komisyon feshedildi. 7 Haziran seçimleri, Türkiye için, Türkiye’de yaşayan insanlar için bir uyanış noktasıdır. Kritik bir seçimdir” ifadesini kullandı

Hedef yeni Anayasa

Koordinatör Milletvekili Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulu, “Ana gündem seçimler. Evet bu bir yarış. Esasında bir kader kısmet işi. Yarışı usulüne göre liyakatle ve ölçüsünde yapmak çok önemlidir.  Tabi ki temayül yapıldı, sivil toplum kuruluşlarının görüşü alındı. Bütün değerlendirmeler yapıldı, şuanda en üst komisyon çalışmalarına başladı. Nasip kısmettir. Yazılırsınız belki hayrınıza değildir, yazılmazsınızdır belki hayrınızadır. Öncelikle hayırlı olanı dilemek lazım ama ‘bugün buradayım Ak Partiliyim, 7 Nisan akşamı ismini görmeyince ben bundan sonra AK Partili değilim diye buradan çıkar giderim, bu partiye nasıl zarar veririmin hesabını yapmayın.’ Ülkemiz bugünlere kolay geldi bu kazanımlar kolay elde edilmedi. En fazla bir milletvekili gidecek Kırıkkale’den ama siz gelecekten çocuklarınıza ve torunlarınıza bunun hesabını verebilecek misiniz? Bence veremeyeceksiniz.  Türkiye çok güzel kazanımlar elde etti. 2023 hedefimiz var ama bu seçimlerinde bi hedefi var: yeni Anayasa” dedi.

Rozetlerini Kulubey’den

Yerel seçimlerde MHP’den Belediye başkan aday adayı olan Murat Kaplan AK partiye geçti. Kaplan yanı sıra  Ahmet Baştuğ ve  Yalçın Çetin’de il divan toplantısında AK Parti’ye geçti partiye geçişlerinde rozetlerini ise Kırıkkale Millet vekilleri ve Kırıkkale Koordinatörü Mardin Milletvekili Gönül Şah Kulubey parti rozetlerini taktı

 

 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024