KAYIT DIŞI ALIM SATIMIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

İl Müdürü Kırbaş, ilimizde Bakanlık mevzuat ve standartlarına uygun olarak kasaplık, besilik, damızlık alım satım işlemlerinin gerçekleşmesi, kayıt dışı alım satım işlemlerinin önüne geçilebilmesi ve canlı hayvan sevkiyatlarının kontrol altına alınarak salgın hastalıkların engellenebilmesi için canlı hayvan pazar yerinde ve yollarda Hayvan Sağlığı denetim elemanlarınca kontrollerin arttırıldığını dile getirdi.

 

YASALARA UYGUN FAALİYET GÖSTERİYOR

Kırıkkale Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı 15.09.2015 tarihinde Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 71.00.01 sıra numarasıyla ruhsatlandırıldığını dile getiren Kırbaş, “Hayvan Pazar yerinin girişinde Belediye Sorumlu Veteriner Hekimince ‘Hayvan Satış Yerlerinin Ruhsatlandırma ve Denetleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğe göre; Canlı Hayvan Pazarının yasalara uygun bir şekilde faaliyet göstermesi, hayvan satış yerine sağlıklı hayvanların nakil belgesi, pasaport, veteriner sağlık raporu gibi Bakanlıkça belirlenen belgeler ile kabul edilip uygun şartlarda alınıp satılması, nakil vasıtaları ile hayvan satış yerinin temizlik ve dezenfeksiyonlarının yaptırılması, hayvan satış yerlerindeki atık ve artıkların çevre ve toplum sağlığına zarar vermesini önleyecek tedbirlerin alınması konularında gerekli denetimler yapılmaktadır”

 

BELGESİ OLMAYAN PAZARA GİREMİYOR

Bu kapsamda Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler ve Belediyenin Sorumlu Yönetici Veteriner Hekimi tarafından pazar girişlerinde büyükbaş hayvanların Veteriner Sağlık Raporları ile pasaportlarının, küçükbaş hayvanları ise Nakil Belgelerinin kontrolleri yapılmış ve belgesi olmayan hayvanların pazara girişine izin verilmemiştir. Denetimler hayvan pazarına hayvan girişlerinin yapıldığı gece saatlerinde başlamıştır. Bu uygulamalara önümüzdeki haftalarda da devam edilecektir.

 

Kırıkkale’de ekilen yem bitkileri toprak üzerine çıktı Kırıkkale’de ekilen yem bitkileri toprak üzerine çıktı

23 KİŞİ CEZA YEDİ

“İl Müdürlüğümüzce 2016 yılında İl Jandarma Komutanlığımız ekiplerinin desteğiyle yapılan yol denetimlerinde merkez ilçe, Bahşili ve Balışeyh ilçelerimizde toplamda 23 hayvan için sahiplerine idari para cezası uygulanmış ve 5 büyükbaş hayvan da mezbahanede zorunlu kesime tabi tutularak karkas etleri sahiplerine teslim edilmiştir. Müdürlüğümüzce yetiştiricilerimiz hayvan pazarına girişte ve hayvan nakillerinde bulundurması gereken belgelerle ilgili konularda toplu SMS yoluyla bilgilendirilmiştir. İlimizde hayvan aşılama çalışmalarımız da planlandığı gibi yürütülmektedir. Bu kapsamda İlkbahar Şap Aşılama Kampanyasında 47.715 baş hayvan aşılanmış olup LSD aşılaması halen devam etmektedir” dedi