Rakı fiyatına büyük zam geliyor! Rakı fiyatına büyük zam geliyor!


YATIRIM SÖZ KONUSU DEĞİL

Balışeyh Belediyesi tarafından Işıklar ve Beyobası Köylerinde imar uygulaması yapıldı. Tarım arazisi olan 6 bin dönüm arazinin, hiçbir yatırım söz konusu değilken sanayi ve ticari araziye çevrilmesi tepkilere neden oldu. Mücavir Alan dışına da taştığı ve bu nedenle kanun dışı olduğu iddia edilen imar uygulaması nedeni ile köylülerin emlak vergisi oranları da artırıldı.

 

CAN KÖYLÜNÜN SORUNLARINI DİNLEDİ

Işıklar Köyü Köy Konağında düzenlenen toplantıya Milletvekili Ramazan Can´ın yanı sıra İl Genel Meclis Üyesi Başkanı Murat Çaykara, AK Parti Balışeyh İlçe Başkanı Yusuf Akkurt, Işıklar Köyü Muhtarı Ali Bedir, Beyobası Köyü Muhtarı Özcan Bayrakçı ve 70 yakın mağdur köylü katıldı. İlk olarak burada mağdurları ve köy muhtarlarını dinleyen Milletvekili Can, sorunları not alarak ilgili yerler ile görüşeceğini söyledi.

 

BEN ÇİFTÇİNİN YANINDAYIM

Sorunları dinledikten sonra açıklamalarda bulunan Can, “Sorunlarınızı dinledim. Balışeyh Belediyesi tarafından yapılan bu uygulamayı be vicdanen doğru bulmuyorum. Balışeyh´in kendi yeri dururken neden 6 kilometre uzağına gittiğini de bilmiyorum. İmar uygulaması yapan belediyenin partizan olmasının benim için hiçbir önemi yok. Eğer burada bir hata ve yanlışlık var ise düzeltilir. Ben dün olduğu bugün de halkın ve çiftçinin yanındayız” diye konuştu.

 

MAĞDUR KÖYLÜLER BAŞKANLA BULUŞACAK

Mağdur olan köylüler ise tarım yapmak istediklerini ve kendilerinden alınan kendi arazilerinin tekrar geri verilmesini istediler. AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ise konu ile yakından alakadar olacağını söyleyerek 1 Kasım 2019 tarihinde Cuma günü Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu ve mağdur köylüleri buluşturacağını söyledi. Konu ile ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirildi. Ayrıca Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da soruşturma açıldı.