MAHALLE KÜLTÜRÜ YAŞATILACAK

Pandemi nedeni ile temsili olarak Kaletepe Mahalle Konağının açılışını Kırıkkale Valisi Yunus Sezer ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı birlikte gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin, kursiyerleri, İl Halk Eğitim Müdürü ve İş Kur Müdürü´nün katıldığı açılan mahalle konaklarında, mahalle kültürleri yaşatılacak. Başta ev hanımları olmak üzere, engelli vatandaşlar, çocuklar, gençlerin faydalanacağı mahalle konaklarında sanatsal, mesleki kurslar ve diğer etkinlikler yapılabilecek.

 

5 MAHALLE KONAĞI FAALİYETTE

Önceki dönem kursiyerlerinin yapmış olduğu serginin de bulunduğu Kaletepe Mahalle konağının açılışında konuşan Belediye Başkanı Mehmet Saygılı “Maske, mesafe, hijyen kuralarına uyarak kurslarımız başladı. 5 Mahalle konağımız şuan faaliyete, bu konaklarımızda bayanlarımız İşkur, Halk Eğitim, KOP desteği ile mahalle konaklarımız açtık 11 Mahalle konağında Gençlik Spor Bakanlığı ve KOP destekleri ile açılacak. Hanımlarımız burada ürettikleri ürünler yine bizim Kırıkkale evlerinde satışa sunacak, öğlenden sonra ise gençlerimiz bu konaklarımızda Satranç, Kur´an-ı Kerim dersleri görecek” diye konuştu.

Kırıkkaleli öğrenciler İtalya’da eğitim aldı Kırıkkaleli öğrenciler İtalya’da eğitim aldı

 

HANIMLARIMIZ İÇİN GÜZEL BİR PROJE

Açılışta konuşma yapan Vali Yunus Sezer, “Belediyemiz çok güzel bir projeye imza attı. Ev hanımlarımız ve gençlerimiz için güzel bir proje. Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Kursiyerler Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İşkur, Halk Eğitim Merkezi, KOP ve Vali Yunus Sezer´e teşekkür ettiler. Haber: Kenan Kuzucu