Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 8.09.2015 18:39:55
HANGİ KÖYE HİZMET GEREKİRSE GİDİYOR

HANGİ KÖYE HİZMET GEREKİRSE GİDİYOR

Delice ilçesine bağlı Meşeyayla Köyü´nde 14. Üzüm Festivali düzenlendi. Festivalde konuşan Kırıkkale Valisi Ali Kolat, “Köylerimizde içme suyu ve kanalizasyon sorunlarını çözdük. Yollarımız ile ilgili sorunları da kesinlikle halle

Düzenlenen festivale; Vali Ali Kolat, Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Delice Kaymakamı Nevzat Karkacı, İl Jandarma Alay Komutan Vekili Yarbay Sabri Köyük, İl Özel İdaresi Genel sekreteri Atanur Aydın, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaç, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Delice Kaymakamı Nevzat Karkacı, bu festivalin birlik ve beraberlik adına çok güzel bir organizasyon olduğunu dile getirerek, festivalde emeği geçenlere teşekkür etti.

TÜRK KÜRT BİR ARAYA GELDİĞİ ZAMAN ORTAYA ÇANAKKALE ÇIKAR

Festivalde konuşan Vali Ali Kolat ise şunları söyled: “Bizler burada sizlerle birlikte olduğumuz için büyük bir mutluluk duyuyoruz. İnsan insanı sevdikçe, itibar ettikçe daha çok itibar kazanır. Bizim inancımızda, örfümüzde, âdetimizde insan sevgisi vardır. Kardeşçe bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. İnanın bizler, bir olduğumuz, iri olduğumuz ve diri olduğumuz bütün dönemlerde, birbirimizi ötekileştirmediğimiz dönemlerde, hep büyümüşüzdür. Hiç kimse bizim sırtımızı yere getirmemiştir. Türk ve Kürt kavga ettiği zaman ortada ne Kürt Kalır nede Türk. Ama Türk ve Kürt bir araya geldiği zaman da Çanakkale zaferi ortaya çıkar. Ben bu vesileyle şehitlerimize Allah´tan rahmet ve geride kalanlara da sabırlar diliyorum.”

SORUNLARI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

“Bizler, köylülerimizin sorunlarını yakından takip ediyoruz. Köylerimizde yol çalışmaları devam ediyor. Bu sene ilimizde çok yağmur yağmasından dolayı seller meydana geldi. Aynı sıkıntıyı bu köyümüzde de yaşadık. Ama gece demeden, gündüz demeden bütün sorunların üstesinden gelmeye çalıştık. Köylerimizde içme suyu ve kanalizasyon sorunlarını çözdük. Yollarımız ile ilgili sorunları da kesinlikle halledeceğiz. Kesinlikle şundan emin olun, hiçbir köyün diğerinden farkı yoktur. Nerede hizmet gerekiyorsa, onu götürmeye çalışıyoruz.”

280 TONLUK BİR HAVUZ YAPILDI

“Üzüm konusunda da bizlerin ciddi çalışmaları oldu. Delice üzümünü markalaştırmak için uğraşıyoruz. Bu vesileyle böyle bir organizasyon çok isabetli oldu. Gerçekten de Delice üzümünün bilinmesi ve tanınması lazım. Delice ilçemizde 280 tonluk bir havuz yaptırdık. On binin üzerinde üzüm çubuğu dağıttık. Bizlerin bütün amacı köylerimizi daha yaşanabilir bir hale getirmektir. Yani gençlerimizin büyük şehirlerdeki imkânları da köylerimizde de bulsun istiyoruz. Ben bu vesileyle bu festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

Konuşmalardan sonra, Vali Ali Kolat, Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ve Delice Kaymakamı Nevzat Karkacı, tarafından, üzüm üreticiliği konusunda dereceye giren üreticile Hüseyin Çınar, Feyzullah Fıranok, Seyran Gazeloğlu´na ve Meşeyayla Köyü Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Üyelerine plaket verildi.


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024