Okul Sporları 2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı faaliyet Programında yer alan Okul Sporları Gençler B Kız-Erkek Türkiye Halter Birinciliği ilimiz 17 Ağustos Spor Salonunda sona erdi.

 

45 İLDEN 335 SPORCU KATILDI

Türkiye Birinciliği Müsabakaları Kızlar 10 Siklet, Erkekler 10 Siklet olmak üzere toplamda 20 Siklette 214 erkek, 121 bayan 45 ilden 335 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilmiş olup, müsabakalarda 55 hakem görev yaptı. Türkiye Birinciliği Müsabakalarına İlimizi temsilen 5 sporcumuz katılmış olup, 4 sporcumuz dereceye girdi. Erkekler kategorisinde Sporcumuz Hakan Şükrü Kurnaz 81 kg da Türkiye Birincisi olurken, Beratcan Baloğlu ise 55 kg da Türkiye ikincisi oldu.

 

BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATTI

Kızlar kategorisinde sporcularımızdan Gülnur Duman 76 kg da Türkiye ikincisi, Damla Baygül ise 45 kg da Türkiye üçüncüsü oldu. Ayrıca Erkekler kategorisinde Hakan Şükrü Kurnaz 117 kg Koparma ve 139 kg silkme de Türkiye ve Avrupa rekoru kırarak büyük bir başarıya imza attı. Açılış töreninde konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü İ.Haluk Karahan; 2 gün süren müsabakalara 45 ilden toplam 335 sporcunun katılımı ile gerçekleştirildiğini söyledi.

 

GENÇ NÜFUSA SAHİBİZ

Müdür Karahan, “Bu tür organizasyonların amacı; Genç bir nüfusa sahip olan ülkemizde; herkesin, her yaşta farklı spor dalları ile ilgilenebileceğini, sporun bireylerin bedensel, ruhsal, zihinsel ve sosyal gelişimi üzerinde olumlu etkileri olduğunu, sporu ve spor kültürünün anlatılarak yaşatılması için gerekli alt yapı ve fiziki ortamın hazırlanmasının sağlamaktır. Bu vesile ile müsabakalara katılacak olan tüm sporcu ve antrenörlerimize başarılar dilerim”

 

BAŞARILAR

“Ayrıca organizasyonda emeği geçen Bakanlığımız Spor Kuruluşları Dairesi Başkanlığına, Halter Federasyonu Başkanlığına ve Genel Sekreterliğine, idarecilerimize, hakemlerimize, Okul Sporları Tertip Komitesi üyelerine, Halter İl Temsilcimize, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personellerimize teşekkür ediyorum” dedi. Vali Sezer, yarışmaya katılan sporcu, antrenör ve idarecileri ilimizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek şampiyonaya katılan tüm sporculara başarılar diledi.

 

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Sporun dostluğun, barışın, başarının ve sağlığın anahtarı olduğuna dikkati çeken Sezer, sporu yaygınlaştırma adına yapılan bu faaliyetin çok önemli, değerli ve kıymetli olduğunu dile getirdi. Konuşmaların ardından Vali Sezer ve protokol üyeleri tarafından ilk günkü müsabakalarda dereceye giren sporcuların ödülleri verildi. Haber: Emel Selci

 

 

 

12 yaşındaki ressamdan şehit babası anısına resim sergisi 12 yaşındaki ressamdan şehit babası anısına resim sergisi