İlçeleri dolaşıyor
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kırıkkale`de seçim gezilerine dün de devam etti. Bir gün önce bazı ilçeleri gezen Atalay, dün de yine ilçe gezilerine devam etti. Atalay, partisinin Balışeyh ilçesindeki seçim koordinasyon merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, Ak Parti`nin milli değerlere, tarihe, dini değerlere çok önem veren, bunların özgürce yaşanmasını isteyen bir parti olduğunu söyledi. Ak Parti`nin muhafazakar, demokrat bir parti olduğunu ifade eden Atalay, şunları kaydetti:

Gündem açıklamaları
'Şu anda da özgürlükleri genişletmek anlamında çok adım atıldı. Dini inancını yaşamak isteyenler ne zorluklarla karşılaştılar. Kız çocuklarımız kıyafetleriyle belli yerlere giremezler, çalışamazlardı. Kendimiz, hepimiz, hayatımızda, 28 Şubat öncesi sıkıntılar çektik. Şimdi hamdolsun onun hepsi bitti ve Türkiye`de büyük bir özgürlük var. Artık o kıyafetleriyle kız çocuklarımız hem okuluna, üniversitesine gidiyor hem de istediği mesleği - doktorluk, avukatlık, hatta milletvekili olmaya kadar- her yerde özgürce yaşıyorlar. Biz bunları partimizin en önemli misyonu ve görevleri olarak kabul ediyoruz ve bundan sonra da öyle olacak.'

Bunlar iyi anlatılmalı
Bunların iyi anlatılması gerektiğini vurgulayan Atalay, 'Bazıları var ki dini hizmet amacıyla çalışıyorlar, herkes de öyle bildi, hepimiz öyle bildiğimiz için çok büyük destekler verdik. Peki onlara biraz sormak da lazım; `Türkiye`de bütün bu iyi gelişmeler olurken ne oldu da şimdi bu hükümete karşı telefon dinlemeleriyle, komplolarla falan karşı darbe girişimindesiniz? Niye çalışıyorsunuz?` diye çevrenizdeki o arkadaşlara bunları iyi anlatmamız lazım. Bunlar çok önemli konular. Biz tabi kardeşlerimiz arasında birliği, bütünlüğü çok önemli görüyoruz' diye konuştu.

Keyfi dinleme olmayacak
Atalay, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasıyla ilgili yasayı dün onayladığını anımsatarak, bugün de yasanın yürürlüğe girdiğini bildirdi. Yeni yargı paketinin de özgürlükler anlamında çok şey getirdiğini bildiren Atalay, özellikle dinlemeyi, gözaltına alınmayı, tutuklanmayı zorlaştıran hükümler ve yargıya bu manada daha özenli olmasını isteyen sınırlamalar getirildiğini aktardı. Özellikle telefon dinlemelerinin 'bir cinnet halini' aldığını dile getiren Atalay, şöyle devam etti:

Örgütlenme içindeler
'Birileri devlet içinde görevli, bunlar maalesef çoğu bir örgütlenme içinde, devletin en gizli telefonlarını dinlemişler ve bunlar güvenilen, kendilerine görev verilen kişiler. Düşünebiliyor musunuz ? Bir ülkede, bir kesim Başbakan ile Adalet Bakanı`nın telefon konuşmasını dinliyor. Bu öyle bir milli güvenlik sorunudur ki, öyle büyük bir suçtur ki, bunun içeriği önemli değil, bizatihi sadece dinlenmesi kendi başına çok vahimdir ve şimdi bunları açıklıyorlar, birde utanmadan. Yani hükümetin Başbakanı`nı yıpratmak için bir de bunları şimdi kamuoyuna servis ediyorlar ama şunu bilin bu düzenlemeler yapılıyor. Bugün çıkan yasa çok önemli. Bundan sonra hiç kimse keyfi dinleme yapamayacak.'

Halk karar verecek
Başbakan Yardımcısı Atalay, herkesin kafasını karıştıran dinlemeler bulunduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Montaj telefon konuşmaları var. Bunlar üzerinde şu anda devletin bütün mekanizmaları çalışıyor. Bunların hepsi tek tek açığa çıkarılıyor. Kaç kişi dinlemiş yargı kanalıyla, hangi hakimler, hangi kararları vermiş, hangi keyfi dinlemeler yapılmış? bütün bunların kayıtları çıkarılıyor ve bütün bunların hesabı sorulacak. İl bazında bile. İlk defa burada söylüyorum, yeni çıkan kayıtlarda iki gün önce, bir toplantıda İçişleri Bakanı`nın verdiği kayıtta, Kırıkkale`de Ak Parti İl Başkanı dahil bir grubu 4 ay süreyle dinlemişler ve bunlar hakim kararıyla dinleme.

30 Mart çağrısı
Bunun içinde kamudan kişiler var, siyasetin içinden kişiler var. Bu böyle bir mekanizma ama bunların hesabı sorulacak. Başbakanım da kesin olarak ifade etti, bunları yapanlar hesap verecekler. Bunu bilin ama bunları yapanlara, bu ülkeyi karıştıranlara ilk hesabı inşallah 30 Mart günü halk verecek, bunu istirham ediyoruz. Bu demokrasinin güçlü bir onayı olacak. Türkiye`nin geleceğine dönük, Türk milletinin, sizlerin, vatandaşlarımızın böyle büyük bir mühür vurması olacak. 30 Mart`ı bütün bunları düşünerek değerlendirelim ve ona göre çalışalım.'

Dinleme açıklaması
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Ak Parti Kırıkkale İl Başkanlığı`na ait bir grubun hakim kararıyla 4 ay süreyle telefonlarının dinlendiğini söyleyerek, 'Bunların hesabı sorulacak' dedi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Balışeyh`te yaptığı konuşmada paralel devlet konusuna değindi. Ak Parti hükümetine karşı büyük bir koalisyon olduğunu, Türkiye`nin büyük yürüyüşüne engel olmak istendiğini ifade eden Atalay, 30 Mart`ta ilk hesabı halkın soracağını söyledi. Birilerinin eski Türkiye`yi özlediğini söyleyen Atalay, 'Hükümetimize karşı büyük bir koalisyon var. İşte bir CHP, MHP, bir yandan siyasetin dışında görünen ama şimdi tam da siyasetin ortasında, göbeğinde olan bir yapı.

Bir cevap olacak
Yurt dışında bunların hepsinin bir anlamda koalisyonu, ortakları Türkiye`de bu gidişata, Türkiye`nin büyük yürüyüşüne engel olmak istiyorlar. Türkiye hamdolsun sizlerin her seçimde giderek artan desteğinizle bu gün daha da büyüdü. Hem ekonomik olarak sezginleşti, hem ülke olarak imajı daha da yükseldi, hem de demokrasi standartları daha da ilerledi ve halen bunlar için çalışıyoruz. Hamdolsun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın bu gün prestiji çok yüksek. Ama birileri eski Türkiye`yi özlüyor. Yine eski baskıcı teberru ülkeyi özlüyor. Milletin söz sahibi olduğu, milletin sandıklarda oyunu vererek getirdiği yönetimleri birileri istemiyor. Yine tepeden inmeci Türkiye`de müdahaleleri özleyenler var. Dolayısıyla bu seçim bir anlamda bunların hepsine bir cevap olacak' dedi.

İkna etmek lazım
Atalay, 'Bazıları var ki dini hizmet amacıyla çalışıyorlar. Herkes öyle bildiği için büyük destek verdi. Peki, onlara sormak lazım, `Türkiye`de bütün bu iyi gelişmeler olurken ne oldu da şimdi bu hükümete karşı telefon dinlemeleriyle, komplolarla darbe girişimindesiniz. Niye çalışıyorsunuz` diye çevrenizdekilere, o arkadaşlarınıza da bunları iyi anlatmak lazım. Bunlar çok önemli konular. Biz tabi kardeşlerimiz arasında birliği, bütünlüğü çok önemli görüyoruz. Yani hepimiz birbirimizle bunları konuşarak o arkadaşlarımızı da bu konuda tabi aydınlatmak, ikna etmek lazım' diye konuştu.

Dinleme konusu
Ak Parti Kırıkkale İl Başkanlığı`na bağlı bir grubun bile hakim kararıyla 4 ay süreyle dinlendiğinin ortaya çıktığını söyleyen Başbakan Yardımcısı Atalay, 'Değerli kardeşlerim. Şunu da söyleyeyim. Herkesin kafasını karıştıran dinlemeler var, montaj telefon konuşmaları var vesaire. Bunların üzerinde devletin bütün mekanizmaları şu anda çalışıyor. Bunların hepsi tek tek açığa çıkarılacak. Kaç kişiyi dinlemiş, yargı kararıyla hangi hakimler hangi kararlar vermiş, hangi keyfi dinlemeler yapılmış, bütün bunların kayıtları çıkarılıyor ve bütün bunların hesabı sorulacak. İl bazında bile ilk defa burada söylüyorum, yeni çıkan kayıtlarda iki gün önce İçişleri Bakanımız verdi kayıtları. Kırıkkale ilinde bile bizim il başkanımıza ait bir grubu 4 ay süreyle dinlemişler ve bunlar hakim kararıyla dinleme. Bunun içinde kamuda kişiler var, siyasetin içinde kişiler var. Bu böyle bir mekanizma ama bunların hesabı sorulacak. Bunları yapanlara, bu ülkeyi karıştıranlara ilk hesabı inşallah 30 Mart günü siz vereceksiniz' dedi.