GÜNCEL 25.09.2018 18:07:48
HAKTANKAÇMAZ VALİM!..

HAKTANKAÇMAZ VALİM!..

HAKTANKAÇMAZ VALİM!..

HAKTANKAÇMAZ VALİM!..

Adına “sanatçı” denilen türediler gibi değil o…

Önce konuştuğu dilin,

Okuduğu türkünün,

Çaldığı sazın hakkını veren,

Sonra efendiliği,

Mahcup duruşu,

Kibirden,

Mağrurdan uzak yardımsever davranış-tavrı ve kimliği ile bütün müzik severlerin hayranlığını kazanmış,

Son günlerin “sanatçı” geçinen türedi, yalama,yalaka, porsuk tiplerinin aksine gerçekten halka mal olmuş bir kişilik o…

Orhan Hakalmaz!..

Hakalmaz soy isminin,

Büyük dedesinin değirmenciliğinden geldiğini, un yapsın diye getirilen buğdaydan hakkı olduğu halde öğütme parasının üstüne hisse almadığı için soy ismi kanunu ile bu ismi kendilerine köylülerin uygun gördüğünü anlatmıştı program yaptığı bir tv ekranından.

Ben dahil herkesin bir hikayesi var bu konuda ama Orhan Hakalmaz´ınkinden baya bir etkilenmiştim o zaman.

Sayın valimiz Mehmet İlker HAKTANKAÇMAZ´ın geldiğinde ve soy ismini ilk duyduğum da, tıpkı Orhan Hakalmaz´ınkine benzer bir hikayesi olduğunu düşündüm..

Ve

Öyle olduğunu sanıyorum.

“İsimler insanların aynasıdır, büyüdükçe yansıması kişiliğine sirayet eder” derdi rahmetli hacı babam.

Sayın Haktankaçmaz´ın ilimizde görev yaptığı şu güne kadar “kadı kızında bile olabilecek kusurların” dışında haktan kaçmadığına, uzun boyluca kimse tarafından eleştirilmediğine, hak-hukuk-adalet neyi emrediyor ve kanunlar neye imkan tanıyorsa herkes için elinden geleni yaptığına-yapmaya çalıştığına tanığız şehir sakinleri olarak.

Geldiği günden itibaren kamu yararına bir çok projeye imza attığını, çoğunu da bitirdiğini biliyoruz.

En son,

Modifiye edilmiş araçların gürültü kirliliğine neden olan egzozları ile mücadeleyi başlattı, sıklaşan polis denetimleriyle birlikte birkaç haftaya kadar kesin sonuç alınır ve insanlarımız az biraz da olsa kafa dinlemiş olurlar bu sayede inşallah.

Ve

Yine inşallah,

Sıra bu milletin yemeyip ödediği, giymeyip ödediği, gezmeyip ödediği, çoğu zaman kaçamayıp-kaçıramayıp ödediği vergilerden alınmış ve kamu yöneticilerinin emrine tahsis edilmiş makam araç ve makam odalarının kullanımında ki keyfiyete ve hesapsızlığa gelir.

Sayın Haktankaçmaz valim!..

Ulusal basına da yansıdığı gibi ilimiz devlet imkanlarını kamu yararına sevk ve idare etmesi için memur edilmiş insanların keyfiyete göre davrandığı, işgal ettikleri makamı babalarının malıymış gibi kullandıkları, yan ve yandaşlarına, akraba ve gardaşlarına menfaat sağladıkları savı ile anılmaya başladı.

İnanıyorum,

En çok sizi rahatsız edip uykusuz bırakıyor bu durum.

Nerden, nasıl, ve ne zaman başlarsınız bilmiyorum ama temennim, bir an önce bu işe bir çözüm getirip yaşanılan, özellikle Makam aracı saltanatı hovardalığına bir son verirsiniz.

Okullar açıldı!..

Eskiden kamu araçlarının kapılarında “resmi hizmete mahsustur” ibaresi bulunur, siyah plakası ile anlardık ki o araba, şoförü ile birlikte kamunun…

Yani milletin!..

Şimdi,

Araç kiralama işi çıkartıldı, üçüncü sınıf yöneticilere gün doğdu!..

Bir çok il müdürü (onlar kendilerini bilirler!)-müdür yardımcısı, onun yardımcısı, şefi, şef yardımcısı, vakıf yöneticisi idarecileri ile birlikte, kamu yararına çalışan dernek yöneticileri kim varsa yetkiyi ele geçiren, hesapsız-kitapsız-ayarsız ve kontrolsüz bir şekilde daha çok özel ve ailesel işlerinde,  (mesela; bebelerini okula, hanımı istediği yere bırakma, akşam düğün-dernek gezme gibi tamamen özel işlerde) kullanmaktalar makama tahsis adilmiş kamu araçlarını.

Yani;

Milletin makamı millete ait ve millete hizmet etmesi gerekirken,

Millet olarak elimizde ne varsa verip veriştirip, bu heriflere hizmet ediyoruz yıllardır.

Üstüne,

Yancılarından da, tehdit alıyoruz kulağımıza gelecek yerlere bırakılan havadislerden.

Sayın valim!..

Siz hikayesini,

Biz ise taşıdığınız ismin anlamına uygun olarak  bu güne kadar hakkaniyetle iş yaptığınıza tanığız, ve biliyoruz.

Domatesin 10tl, asgari ücretin 1600 tl olduğu ülkemizde sizde hak vereceksiniz ki, artık bu keyfiyet millet olarak canımızı yakıyor ve zorumuza gidiyor bu heriflerin bizim kesemizden yaptığı kamusal hovardalık.

Lütfen hassas olduğunuz bu konuda denetim ve sevkiyat yetkinizi bir önce kullanarak hakka uygun ve hakkaniyetle ve  Haktankaçmadan  milletin hakkını millete teslim ederek ve eskiden olduğu gibi silahı ve yürekli insanları ile anılır hale getirin cumhuriyet şehrimizi.


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024