Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 13.01.2020 15:11:00
HAK, ADALET VE KARDEŞLİK

HAK, ADALET VE KARDEŞLİK

HAK, ADALET VE KARDEŞLİK

HAK, ADALET VE KARDEŞLİK

 

Milli Görüşçü Kuruluşlar (MİLKO) tarafından düzenlenen Hak, Adalet ve Kardeşlik Konferansı´nın 16´ncısı Kırıkkale´de düzenlendi. Konferansa Milli Görüş Lideri Oğuzhan Asiltürk konuşmacı olarak katıldı.

 

MÜMİNLERİN BİRBİRLERİNİN KARDEŞİDİR

Milli Görüşçü Kuruluşlar (MİLKO) tarafından düzenlenen Hak, Adalet ve Kardeşlik Konferansı´nın 16´ncısı Kırıkkale´de gerçekleşti. Nur Camii Konferans Salonunda Salonu´nda gerçekleşen konferansta hak, adalet ve kardeşliğin önemine dikkat çekildi. Kur´an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Kırıkkale AGD Kırıkkale Şube Başkanı Yusuf Bayraktar yaptı. MİLKO Genel Sekreteri İlyas Tongüç´ün de kısa bir konuşma yaptığı programda, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, müminlerin birbirlerinin kardeşi olduğunun altını çizdi.

 

ASİLTÜRK: KİM HATA YAPAN MÜSLÜMANLARI UYARACAK?

Hak, Adalet ve Kardeşlik Konferansları´nın amacını anlatan Milli Görüş Lideri Oğuzhan Asiltürk, “İnsanların hepsi Allah´ın rızasına uygun hareket etsinler, Allah´ın cennetine kavuşsunlar istiyoruz. Bu doğrultuda hak ve adalet konulu konferansları düzenliyoruz. İnanan insanlar olarak bizim görevimiz Peygamber Efendimiz tarafından açıkça belirtilmiştir. Biz başka bir Müslüman´ın hatasını gördüğümüz zaman o hatanın üstünü örter, o hatasını düzeltmesini sağlarız. Peki, şu an toplumumuzdaki yanlışları kim düzeltecek, kim hata yapan Müslümanları uyaracak? İşte, Allah´ın emirlerine uyan, Resulü´nün sünnetini yerine getirenler bu konuda vazifelendirilmiştir” dedi.

 

KIRMADAN, İNCİTMEDEN HATADAN DÖNDÜRMELİYİZ

Toplumun yavaş yavaş inanç değerlerinden uzaklaştığına dikkat çeken Asiltürk, şöyle devam etti: “Bir araştırmaya göre Türkiye´de yaşayanların yüzde 86´sı ‘Allah vardır, birdir ve bizi de, kainatı da yaratmıştır´ diyor. İşte bu toplumun bir yarısı diğer yarısına adeta hasım gibi davranmıyor mu? Toplumun yarısı bir tarafta, diğer yarısı da bir tarafta; iki taraf da birbirlerinin dediklerine ‘batıl´ diyor. Öyle ağır bir şekilde birbirlerini itham ediyorlar ki adeta bir düşmanlık meydana geldi. Allah´ın Resulü bize yol gösteriyor ve diyor ki, ‘Kardeşinizde bir hata veya kusur görürseniz o hata ve kusuru ondan gidermeye çalışınız.´ diyor. Kim bir mümin kardeşinin bir hatasını görürse tatlı dille, güler yüzle o kardeşini kırmadan, incitmeden o hatadan vazgeçirmeye çalışmalıdır. Çünkü bu Peygamberimiz´in emridir.”

 

REFERANS NOKTASI OLMASINI TEKLİF EDİYORUZ

MİLKO Genel Sekreteri İlyas Tongüç,  insanın hızlı bir şekilde dünyayı ahiretin önüne doğru getirdiği noktada bu konferansın büyük önem taşıdığını söyleyerek, “Bugün dünyamızda hukuku üstün tutanların değil, gücü üstün tutanların etkin olduğunu görüyoruz. Her bir coğrafyada ciddi sıkıntıların olduğunu, bunun da Batılı ülkelerin eliyle yapıldığını görüyor ve üzülüyoruz. Peygamber Efendimiz´in Veda Hutbesi vesilesiyle dünyaya ilan etmiş olduğu temel ilkelerin dünyada hak ve adaletin en temel referans noktası olarak kabul edilmesini teklif ediyoruz. Bu temel esaslarımız eğer dünyada hakim olursa Allah´ın izniyle yeryüzünde bugün adaletin hakim olduğunu göreceğiz” dedi.

 

GENİŞ KATILIM

Düzenlenen konferansa Milli Görüş Lideri Oğuzhan Asiltürk, MİLKO Genel Sekreteri İlyas Tongüç, Saadet Partisi Kırıkkale il Başkanı Faruk Vurgun, Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, Tüm Muhtarlar Dernek Başkanı Ağa Pehlivanlı, Kırıkkale AGD Kırıkkale Şube Başkanı Yusuf Bayraktar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Haber: Ayşe Soysal


Diğer Haberler

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024