Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; Kırıkkale Hacılar beldesinin ilçe olması için TBMM´de kanun teklifi verdi.

 

TBMM´YE TEKLİF VERİLDİ

Konu ile ilgili açıklama yapan MHP´li Öztürk; “Anayasamız´ın 126´ncı maddesine göre; “Türkiye merkezi idare kuruluşu bakımından, coğrafya durumuna, ekonomik şartlara ve kamu hizmetlerinin gereklerine göre, illere, illerin de diğer kademeli bölümlere ayrılır.” hükmü mevcuttur. Bu hükmün işlerliğini sağlayan 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu´nun birinci ve ikinci maddeleri hükmü, Anayasa´ya benzer düzenleme ile ilçelerin kuruluş esas ve usullerini ifade etmektedir. Devletten giderek artan beklentiler karşısında, merkezi idare kendi imkânlarıyla “artan nüfus yoğunluğu, sağlık hizmetlerinin beklentileri karşılamaması, ulaşım ve haberleşme sorunları, alt ve üst yapıdaki eksiklikler ve benzeri nedenlerden dolayı” kamu hizmetlerini “zamanında, etkin ve verimli” bir şekilde yerine getirememektedir. Bu durum; o yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyetine neden olmaktadır” dedi.

 

Başpınar Yüzme Havuzu yeniden açıldı Başpınar Yüzme Havuzu yeniden açıldı

KIRIKKALE HACILAR İLÇE OLMALI

Milletvekili Öztürk; “Hacılar, halen Kırıkkale İli Merkez ilçesine bağlı bir belde konumundadır. Beldemiz sınırları içerisinde; Tüpraş Kırıkkale Petrol Rafinerisi, Kapulukaya Barajı, İç Anadolu Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali ve daha birçok petrol ve ürünleri tesisi ile F-Tipi cezaevi vardır. Diğer yandan Kırıkkale Üniversitesi´nin bir bölümü de Hacılar da yer almaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu 2018 Yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre halen Hacılar beldesinin nüfusu 3 bin 624 kişi olup, günübirlik seyahat edenlerle bu rakam 5 bini geçmektedir”

 

HACILARA MÜJDELİ HABER

“Bu bakımdan Hacılar Beldemizin; sahip olduğu nüfus, eğitim kurumları, öğretmen ve öğrenci sayıları, sanayi potansiyeli, hane sayısı, ticaret hacmi ve ilçe merkezine uzaklığı bakımından ilçe olması gerekmektedir. Hacılar´da yaşayan vatandaşlarımızın da, yıllardır beklentisi bu yöndendir. Hacılar Beldesi´nin ilçe olması, beldenin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmesine katkıda bulunacaktır. Beldenin ilçe olması, bölgenin önemli geçim kaynağı olan sanayi ve ticaret hizmetlerini de olumlu etkileyecektir.” diyerek, kanun teklifinin en kısa zamanda TBMM´de yasalaşarak, Hacılar´a müjdeli haber vermek istediğini belirtti. Haber: Emel Selci