GÜNCEL 5.02.2018 17:15:32
Güvenli Eğitim-Güvenli Okul

Güvenli Eğitim-Güvenli Okul

2017-2018 Eğitim Öğretim yılının ikinci dönemi yapımı tamamlanan ve ilk kez ders zili çalan Şehit Aydın Çopur İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleştirilen program ile başladı.

İLK KEZ DERS ZİLİ

2017-2018 Eğitim Öğretim yarıyıl tatilinin sona ermesi ile birlikte Kırıkkale´de ikinci dönem eğitim dönemi başladı. Eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Temmuz´da terör örgütü FETÖ´nün hain darbe girişiminde şehadete ulaşan Aydın Çopur´un isminin verildiği Şehit Aydın Çopur İmam Hatip Ortaokulunda program düzenlendi. Şehit Aydın Çopur İmam Hatip Ortaokulun yapımının tamamlanmasının ardından ilk kez ders zili çaldı.

 

550 ÖĞRENCİ BULUNUYOR

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda Kur´an-ı Kerim tilavetinin ardından Okul Müdürü Sabri Acar açılış konuşması yaptı. Acar yaptığı konuşmada, 2015 yılında yıkılarak yeni yapılan Şehit Aydın Çopur İmam Hatip Ortaokulunun 260 öğrenci ile tekrar eğitim öğretime başladığını söyledi. Müdür Acar yaptığı konuşmanın devamında ise, “Okulumuzda 327 kız, 223 erkek öğrenci olmak üzere toplam 550 öğrenci, 41 öğretmen 9 yardımcı personel ile eğitim öğretimi yürütmekteyiz”

 

17 ÖĞRENCİ FEN LİSESİ KAZANDI

“İlk mezunlarımızı 2015-2016 yılında verdik. Geçen yıl ise 156 mezun verdik. Geçen sene mezun ettiğimiz 17 öğrencimiz Fen Lisesine 3´ü ise İmam Hatip liselerine yerleşmiştir. Geçen yıl TEOG sınav puanımız 387 olmuştur. Elde ettiğimiz bu başarı ile okulumuz ilimizin en başarılı okulları arasında yer almaktadır. Amacımız öğrencilerimize öncelikle iyi bir ahlak kazandırmak, vatanını milletini, devletini seven, anne ve babasına saygılı, dürüst çalışkan bireyler yetiştirmektir” şeklinde konuştu. İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ise yaptığı konuşmada, “Bugün itibari ile 49 bin 600 öğrencimiz ve 4 bin öğretmenimiz eğitim öğretim yılının ikinci dönemine başladı” dedi.

 

OKULA KAVUŞMA HEYECANI

Vali Haktankaçmaz yaptığı konuşmada, “Şehidimiz Aydın Çopur´un çok kıymetli anne babası, bende sözlerime bu eğitim ve öğretim yılının hayırlı uğurlu olması temennisiyle başlamak istiyorum. Öğrencilerimiz bugün iki heyecanı bir araya yaşıyorlar. Hem 15 günlük tatilin ardından tekrar okula kavuşmuş olmanın heyecanı, hem de yeni bir okullarına kavuşmanın sevinci içerisindeler. Bugün burada bu okulun açılışını yapmıyoruz, okulumuzun ikinci yarıyıl açılışını gerçekleştiriyoruz.”

 

GÜVENLİ EĞİTİM-GÜVENLİ OKUL

“Bu programla birlikte çocuklarımız, gençlerimiz yeni bir eğitim maratonuna başlayacaklar. Bizler tabi bu 15 günlük ara içerisinde de, yine güvenli eğitim-güvenli okul sloganıyla çalışmalarımızı devam ettirdik. İlgili arkadaşlarımızla, okul aile birliğimizle bu kapsamda toplantı gerçekleştirdik. Okullarda güvenli eğitim dediğimiz zaman kantindeki yiyecek ve içecekten tutunda, okulumuz alanındaki temizliği, okul civarında okulla ilişiği olmayanların uzaklaştırılması konusunda kolluk kuvvetlerimizi ilgilendiren, sağılığı ilgilendiren çalışmalar gerçekleştiriyoruz”

 

GÜZEL BİR İVME KAZANILDI

“Bizler Kırıkkale´de bu anlamda çok güzel bir ivme yakaladık. İnşallah bu ivmeyi daha da artırarak devam ettirme amacındayız. Öğrenci-öğretmen-veli işbirliğini en üst düzeyde tutmamız lazım. Bu işbirliğini çok daha ileriye götürmemiz lazım. İnşallah bu çalışmalar sayesinde Kırıkkale´de çocuklarımızın aldığı eğitim ve öğretim kalitesini bir basamak daha ileriye taşıyacağız. Kırıkkale´de ki eğitim ve öğretim camiası içerisindeki herkese başarılar diliyorum.”

 

GÖZLERİ ARKADA KALMAYACAK

“İnşallah sizler, bu ülkeyi bizlerden devralacak yeni nesiller olarak çok daha donanımlı, ufku açık gençler olarak yetişeceksiniz. Bizler sizlere güveniyoruz,  inşallah sizler sayesinde ülkemiz bir adım daha ileriye gidecek. Bu vatan toprağı için canlarını seve seve feda eden şehit Aydın Çopur gibi pek çok farklı aşamalarda, farklı boyutlarda hizmet vereceksiniz. Şehitlerimizin ve gazilerimizin gözleri arkada kalmayacak” dedi.

 

KATILIM YÜKSEK OLDU

Düzenlenen programa Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Ayhan Vural, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Şehit Aydın Çopur´un Annesi Rukiye Çopur ile Babası Nurettin Çopur, il müdürleri, birim amirleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

 

 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024