Belediye Başkanı Çetiner müjdeyi verdi! Belediye Başkanı Çetiner müjdeyi verdi!

EGEMENLİĞİN BAYRAMI

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün çocuklara armağan ettiği ´23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın 96. yıldönümü bir dizi etkinlikle kutlandı. Tören, Cumhuriyet Meydanı´nda Cumhuriyet´in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla şehitlerin ruhları anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı´nın okunması ile başladı. 23 Nisan kutlamalarında meydanın dolu olması ve vatandaşların bayrama büyük ilgi göstermesi dikkat çekti. Tören sırasında öğrencilerin 23 Nisan konulu şiir okuması katılanların büyük ilgisini topladı.

 

TBMM´NİN AÇILIŞININ 96. YIL DÖNÜMÜ

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, burada yaptığı konuşmada, bugün Türkiye Cumhuriyeti tarihin müstesna günlerinden birini olan TBMM´nin açılışının 96. yıl dönümü kutladıklarını söyledi. Her yıl coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın tarihin önemli günlerinden birisi olduğunu vurgulayan Çetin, 'Çünkü 20. yüzyıl başlarında Trablusgarp, Balkan ve Birinci Dünya Savaşlarını, 1911´lerden 1918´lere kadar devam eden bu 7 yıllık süreçte son derece önemli ve büyük savaşları kaybetmemizin ardından ülkemizin bugünkü topraklarını oluşturan başka bir ifadeyle 20 milyon metrekareye ulaşmış olan Osmanlı İmparatorluğu´nun has bahçesini temsil eden Anadolu´nun da kaybedilmesi gibi bir tehlikeyle yüz yüze gelmiştik. Bu bizim tarihimizin en sıkıntılı, bunalımlı dönemlerinden biridir”

 

ÇOCUKLARIMIZA HEDİYE EDİLMİŞTİR

‘Bu dönemde ülkemizin yeniden şahlanışını, ayağa kalkışına ihtiyaç vardı´ diyen Müdür Çetin, “Bu başlangıç milli iradenin olaya el koyması olmuştur. Bu bayramda bir toplum için en çok üzerinde titrediğimiz kesimi oluşturan çocuklarımıza hediye edilmiştir. Bugünde yakından görüyoruz ki savaşlar en çok çocukları etkilemektedir. Kıyıya vurarak bütün dünyanın dikkatini çekmeyi başaran Aylan bebek örneğinde olduğu gibi büyüklerin savaşları daha çok küçüklere zarar vermektedir'

 

78 ÖĞRENCİYE BİSİKLET DAĞITILDI

Şiirlerin okunması, halk oyunları gösterisi, geleneksel çocuk oyunları, semazen gösterisi, 23 Nisan konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verildiği törende, Halk Sağlığı Müdürlüğünce 'Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi' kapsamında 78 öğrenciye bisiklet dağıtıldı. Toplu fotoğraf çekiminin ardından sona eren törene, Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.