GÜNEŞ PANELİ BÜTÇE RAHATLATACAK

 

Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, su dağıtım depolarındaki pompalardan dolayı elektrik faturalarının yüksek gelmesinden dolayı Güneş Paneli Projesi için çalışma başlattıklarını ifade etti.

 

Belediye Başkanı Çetiner müjdeyi verdi! Belediye Başkanı Çetiner müjdeyi verdi!

KESKİN´E AYLIK 200 BİN LİRA ELEKTRİK FATURASI

Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım Keskin´de ilçe halkına gelen yüksek su faturalarına dair açıklamalarda bulundu. Keskin´in en büyük sıkıntılarından biri olan su sorununa değinen Başkan Yıldırım, “Suyumuz Kırıkkale´den geldiği için elektrik giderimiz çok fazla. Zaman zaman Keskin´de suyun pahalı olduğunu söylüyorlar. İlçeler içerisinde en pahalı suyu da Keskin kullanıyor. Niye 6 motor kullanılıyor. 6 motorla Keskin´e su veriyoruz. Bunun için de 200 bin lire elektrik faturası geliyor. Elektrik idaresi ile de zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz”

 

BÜTÇE HAFİFLEYECEK

Yüksek faturalara çözüm için güneş paneli kullanmaya karar verdiklerini ifade eden Yıldırım, “Dolayısıyla bu giderimizi nasıl düşürebilir diye bir çalışma başlattık. Güneş paneli. Sağ olsun belediye meclis üyelerimiz de bu konuyla ilgili bize de yetki verdi. Biz de bu projeyi İller Bankasına verdik. Şu anda Güneş Paneli projesini İller Bankası yapıyor. 15 veya 20 Şubat´ta proje elimize geçtiğinde ihaleyi de gerçekleştireceğiz. Bu proje sayesinde Keskin Belediyesi bütçesini hafifletmiş olacağız. Bizden sonraki Belediye Başkanı arkadaşlarımız daha rahat edecek' diye konuştu. Haber: Ahmet Ünal